Mit liv 55 – tur til København Og en lille lykkelig update :)

I sidste uge havde vi en skøn og dejlig tur til København fuld af  fantastiske oplevelser. Lover at det er noget bedre læsning end mit sidste indlæg i dagbogen 😉

Fordi vi ikke kom til London i august som planlagt, havde vi brug for et alternativ til at komme lidt væk. At leje eller låne et sommerhus var bare ikke lige årstiden, så vi tænkte straks på København. Der er jo alt at se og hvor ofte er det lige at vi kommer der? Jeg har ikke været der i flere år, andet end vores årlige tur nytårsaften i Tivoli 🙂

Hotellet
Vi havde booket et værelse på Hotel Mercur, der ligger lige op ad Vesterport station. Det var ligesom en god base. Bare en enkelt overnatning, men det gav mulighed for at jeg kunne hvile og at vi havde hele to dage derinde. Med mit tempo, tager tingene jo meget længere tid. Jeg havde et par fysiske gode dag, hvilket hjalp meget. Vi ankom til hotellet. Men vores værelse var ikke klar til os, da vi allerede var der kl. 10,00 og værelset først skulle være klar kl. 15,00. Så det var vi forberedt på. Vi fik opbevaret vores bagage hos dem og bilen fik parkering 🙂 Så var det med at komme i byen.

Der er mange gode gemmesteder i Rundetårn og alle skulle prøves 😉

Rundetårn og Boltensgård
Vi startede med at gå direkte ned til Rundetårn, hvor jeg sendte familien op. Det hyggede de sig rigtig godt med og det gjorde jeg også, for jeg fik shoppet lidt i nærliggende butikker. Elsker de små butikker fyldt med happengut, for det har vi slet ikke her i Holbæk 🙂 Da familien endelig kom ned fra Rundetårn gik turen ned mod Boltensgård, da vi var blevet sultne. Vi kiggede og shoppede undervejs, så turen tog lang tid. Da vi endelige fandt frem til Boltensgård, var forventningerne store. Jeg havde nemlig læst om “The fat greek”, som skulle være det eneste sted i KBH, hvor man kan få Pitagyros. Jeg har drømt om en ægte Pitagyros i en måned.

Laura´s Duckburger, som vi alle var misundelige over 😉

Desværre har det der serveres i “The fat greek” intet at gøre med en ægte Pitagyros. Det ligner måske lidt, men brødet er helt forkert. Det er ligesom det søde græske brød der kan købes i butikkerne. I Grækenland bruger de noget lidt sejere brød der bliver stegt i olie. Der var ingen tzatziki i, men en eller anden rød smagsløs skum, kødet var fyldt af sener, der var ingen løg og kun 2 fritter. Jeg var så skuffet og det smagte bare dårligt. Ingen af os spiste det og og det meste endte i skraldespanden. Og de kostede 70 kr. pr. stk. Det var absolut ingen succes. Vi var alle misundelige på Laura, det havde valgt mad var en af de andre boder, og tyggede sig lystigt igennem en duckburger, der bare var god 😉

Mig på kanalrundfart med Nyhavn i baggrunden

Kanalrundfart og strøget
Nå, med lidt fornyet energi, tog vi en kanalrundfart. En hyggelig tur rundt i kanalerne og ud til den lille havfrue. I kender nok turen. Det var super hyggeligt og lige noget jeg kan være med til 🙂 Turen tog en times tid.

Så var klokken blevet mange og jeg var godt træt. Vi gik hjem ad strøget og besøgte mange butikker. Bla. Disneysbutikken (Nicolai´s ønske) og forskellige tøjbutikker, som Laura synes om. Vi fik også lige en lille snack undervejs 😉

Tilbage til hotellet
Da vi kom tilbage til hotellet fik vi et fint værelse men det var desværre super beskidt, og det kan jeg slet ikke. Badeværelset var ikke rengjort og alt var bare beskidt. Jeg brugte lidt tid på rengøring, men opgav og gik ned i receptionen og klagede over værelset. Det håndterede de rigtig pænt. Receptionisten gik med op på værelset og kunne godt se problemet. Vi fik lov til at se et andet værelse. Det var et af højere standard og der var rengøringen meget bedre. Så vi fik et opgraderet værelse, som var større og mere lækkert. Det gjorde jo ingenting 😉 Nu kunne vi slappe af. Havde købt lidt snolder og sodavand, så der rigtig kunne hygges inden vi skulle ud at spise.

Laura og jeg er forventningsfulde efter den lækre græske mad 😉

Restaurant Akropolis
Jeg var modig og mente sagtens at jeg kunne gå til den Græske restaurant, hvor vi havde bestilt bord til kl. 19,00. Men det var jeg godt nok lidt urealistisk. Jeg var helt kørt ned over turen om dagen. Så selv med hvile, var gåturen til restauranten lang. Vi måtte ringe og sige at vi blev forsinket, men det gik heldigvis og vi nåede frem 😉 Og sikke en fantastisk oplevelse. Jeg har lavet en anmeldelse her, hvis du vil læse mere detaljeret om den lækre mad vi fik. Det var så god en oplevelse og lige det jeg havde drømt om. Vi kan ikke få græsk mad i Holbæk og skal faktisk helt til Kbh, for at få det. Jeg nød hver en bid og glæder mig til at komme på besøg igen 😉

Natten og næste morgen
Vi tog en taxi hjem 😉 og godt trætte hyggede vi lidt på værelset, inden sengene kaldte på os. Natten gik overraskende godt. Jeg havde jo frygtet, at jeg ikke kunne få sovet, da det ikke var i en hospitalsseng. Men jeg har åbenbart været så træt, at det ikke betød noget 😉 Vi vågnede ved 7 tiden, godt friske og klar til en ny spændende dag. Stille og roligt gjorde vi os klar til morgenmad og gik ned i spisesalen. Og sikke en dejligt morgen buffet, der ventede os der. Der var alt, massere af frugt, brød, rundstykker, wienerbrød, pålæg, ost, kaffe, the, juice, røræg, pølser, bacon osv. Det hele var så fint.

Spændende frugt og grøntsager i Torvehallerne

Torvehallerne
Godt fyldte startede vi dagen i Torvehallerne. Jeg har aldrig været der og ville gerne tanke lidt op, især i spændende grønt og frugt. Ville også gerne have købt mere, som kød og fisk, men det var ikke muligt, da vi ikke kunne opbevarer det koldt. Og hold nu op hvor bliver man inspireret, når man har et godt udvalgt. Der var grøntsager, som vi aldrig ser her i Holbæk. Jeg fik købt sølvbeder, lilla blomkål, tomater i farver osv. Hvor ville jeg dog bare gerne have det udvalg hver dag. Sikke noget mad jeg kunne lave til bloggen 🙂

Uhhh, der var så mange lækre ting, at jeg slet ikke kunne vælge.
Sådanne ting ser vi slet ikke i Holbæk (mærkelig nok, når det gror på markerne lige uden for byen)

Så kom vi forbi en gammel Tebutik. Jeg kan huske den fra jeg var barn og hvor min farmor købte det fineste te. Der måtte vi ind. Jeg købte en lækker grøn kvædete og en godnat urtete. Så nu er der tehygge om aftenen 🙂

Turen gik så tilbage på hotellet hvor vi hyggede lidt, pakkede og satte vores tasker ned i bagagerummet. Det var dejligt med lidt afslapning og vi var så klar, til en tur mere i byen.

Den berømte Unicon fra Unicons and Rainbows. Nicolai´s drømmebillede

Unicons and Rainbows
Efter det ramte vi studiestræde, hvor Nicolai havde set en butik i tv, som han gerne ville besøge. Den hedder Unicorns and Rainbows. En lille café, som du kan læse mere om her. Da vi fandt den hyggelige butik, var den desværre lukket, for et privat arrangement. Men den søde ejer kom ud på gaden til os, og sagde at vi gerne måtte komme indenfor og få en smagsprøve. Sikke en service. Så Nicolai fik et billede foran sin unicorn og massere af smagsprøver. Vi fik også lov til at købe lidt af de lækre marengs, så vi kan pynte Nicolais kage, til hans fødselsdag med dem. Det var så sødt af ejeren, at hun midt i kaos og forberedelse til den kommende event, kunne give sig tid til Nicolai. Han havde ikke snakket om andet end den butik i flere uger, og det havde godt nok været trist og ødelagt hele hans dag, hvis vi ikke var kommet ind. Så stor ros herfra. Og i øvrigt de lækreste fine Marengs jeg nogensinde har fået. Stedet rodet selvfølgelig pga. kommende event, men der så rigtig fint ud og vi skal helt klart derind igen og have en is:)

Efter den fine oplevelse stod den igen på shopping og bare at gå rundt. Vi var bla. i Legostore, forbi La Glace, inde i 10 sneakers butikker ;), fodboldstrøje butik, hår dimse butik, sten og engel butik osv. Noget til os alle 🙂

Der var så mange fine marengs og de smagte bare fantastisk. Vi har købt nogle med hjem,
både til fødselsdag og hygge 😉

RizRaz
En sen frokosten blev indtaget på RizRaz, hvilket bare ikke var en store oplevelse. Det var det jo i gamle dage og jeg var ærlig talt lidt skuffet. Tingene var kolde og kedelige, men det var frokost og heldigvis kunne vi leve på den gode oplevelse fra dagen før (Akropolis).

Hjem igen
Der var ikke så meget energi tilbage i nogen af os. Vi var trætte og brugte. Både af at gå langt, men også af alle de dejlige indtryk, vi havde fået. Så sidst på eftermiddagen vendte vi snuden hjemad mod Holbæk igen. Det havde uden tvivl været en god tur og vi var alle glade. Et par dejlige dage fyldt med oplevelser, som vi kan nyde og mindes, når der kommer knapt så rare dage. Og jeg er bare stolt. Jeg gik så meget og langt. Helt fra Vesterport til nyhavn (+sidegader, butikker osv.) og det endda flere gange på de par dag. Jeg var godt nok brugt et par dage, da vi kom hjem. Men faktisk gik det fantastisk. Det har givet mig lidt mere mod, på at lave ting og sager. Og ikke mindst har det vist mig hvor meget kemoen har hjulpet. Denne tur var umulig for 2 mdr. siden. Så jeg er lykkelig 🙂

Det lyder måske sjovt og mærkeligt, at holde ferie i København, når man er vokset op lige ved siden af, og bor så tæt på. Men for os var det bare skønt. Vi kommer aldrig eller meget sjældent til hovedstaden. Og der er bare meget at byde på. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi gør det 🙂

Verdens højeste mand. Der er et stykke endnu 😉

Besøg i Legostore.

 

Hurra!
Og lad os så slutte af med en stor dejlig nyhed 😉 Jubler lige lidt her til sidst i indlægget, for på bare en uge er CA-125 faldet fra 450  til 300. Det er helt vildt og jeg er bare så glad. Det viser virkelig at Kemoen nytter noget. Alt det møg jeg er igennem nytter og giver tid 🙂 Det måtte jeg lige dele 😉 Og så en rigtig god weekend til jer alle 🙂

 

(Visited 352 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Mit liv 55 – tur til København Og en lille lykkelig update :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *