Mit livs kamp 44 – nu med paryk

Ha, ha, ha – bare sæt grinemaskinen i gang allerede nu. Jeg har i dag været hos paryk damen og det har været så grænseoverskridende, at jeg slet ikke kan beskrive det. Men dog en langt bedre oplevelse end jeg havde troet. Se med her. Jeg lover et billigt grin. For jeg fortsætter med at være grænsebrydende i dag. Men før eller siden skal jeg jo vise det, så hvorfor ikke nu?

Jeg havde efter anbefaling bestilt tid hos Parykafdelingen i Roskilde (og nej, det er ikke reklame. Jeg får intet for det, men jeg vil nu give hende et link). Jeg blev modtaget af ejeren Bodil, som bare er det sødeste menneske. Jeg blev sat i en stol foran et spejl, ligesom hos frisøren. Jeg havde på forhånd send Bodil et billede af mig selv, så hun kunne vælge nogle parykker og huer ud.

Paryk
Jeg havde dog tænkt at jeg ikke skulle have en paryk, da en kær veninde har givet mig sin og den egentlig var ganske fin til mig. Hendes paryk passede perfekt til mit eget hår og den var god. Dog lidt mere kort end jeg er vant til. Men jeg er dybt taknemlig for at et menneske sender mig en paryk og intet vil have for den. Det er da næstekærlighed og gavmildhed ud over det normale. Det er simpelthen så fantastisk. Det betyder så meget for mig.

Huer
Og for at det ikke skal være løgn, kom en anden bekendt, med en stor pose fyldt med kemohuer til mig. Hun er (heldigvis) færdig med sine huer og så kan jeg da lige så godt arve dem. Jeg er simpelthen bare fyldt med taknemlighed. Fantastisk at være omgivet af sådanne mennesker. Der er huer i flere farver, mønstre, tykkelser osv. Og vi havde en festlig stund herhjemme med at prøve huer og især med at grine af dem der bare ikke klæder mig 😉 Men de fleste er gode og brugbare. Dejligt at have lidt at skifte imellem. Tak, tak, tak 🙂

Tilbage til parykdamen
Nå, vi kom jo fra det med parykken og huerne. Bodil havde fundet lidt forskellige parykker frem. Den første jeg fik på var bare fantastisk. Den sad godt, farven er flot og frisuren lige mig. Det blev faktisk også den jeg endte med at tage. Jeg prøvede en del andre. Var lidt vild med en langhåret udgave og havde lidt svært ved at vælge. Men Bodil sagde at hun ville anbefale mig at vælge, den der mindede mest om det jeg har i forvejen. For den langhårede virkelig flotte udgave, kunne nemt komme til at føles forkert, når jeg som blev dårlig, bleg og så syg ud i hovedet. Det tror jeg faktisk hun har ret i. Det er nok ikke lige sagen at have kvalm og være går i ansigtet, og så kigge i spejlet og se en sig selv med pornomodelhår 😉 Så det blev altså til den korthåret model 😉

Nu gør jeg så noget, som jeg aldrig havde troet jeg skulle gøre. Lægge billeder på nettet af mig selv med paryk, sygdom og det hele. Men jeg skal jo vende mig til det hele og det skal folk der ser mig også. Så nu er jeg modig. Bare at tage billederne har været helt vildt grænseoverskridende for mig, hvilket man også kan se. Jeg har altid løbet fra kamerat, så det er noget vildt at stille sig op foran det, når jeg skal vise det her. Men nu gør jeg det. Her er et billede af mig og mit normale hår. Derefter med parykken. I (vi) må jo vende os til det 😉 Og husk nu, Jeg hader at blive fotograferet og er absolut ikke glad for at stå på den side af kameraet 😉 Der er ingen model gemt i mig.

Mig med mit normale hår

Mig med mit nye hår. Og jeg ved jeg ser ud til at det gør ondt, men det er bare en dårlig model 😉 Jeg synes faktisk at det ser ok ud, hvis man ikke lige sammenligner med mit eget hår.

Ny hue
Så er det gjort. Vildt ikk´? Jeg er godt nok modig og lidt stolt over mig selv. Derfor kaster jeg mig ud i endnu en ting. Nemlig at vise mig selv med tørklæde. Jeg fik også lov til at prøve en masse huer og tørklæder hos Bodil. Det var nu meget sjovt, for hvor er der dog mange og hvor ser man forskellig ud. Jeg fandt ud af at jeg helst skal have en med lidt farve og med lidt på siden. Det er ikke godt med en høj hue 🙂 Jeg kunne se helt syg ud bare ved en forkert farve hue. Jeg valgte en flot mørke blå udgave, som jeg synes var ok.

Jeg indrømmer at jeg ikke er glad for det. Synes jeg ser vildt mærkelig og syg ud, men det er en realitet at sådan her bliver det. Det tager nok omkring et år eller mere før der er hår igen. Jeg har tænkt meget over hvorfor jeg reagere så vildt på at miste håret og jeg aner simpelthen ikke hvorfor. Jeg har aldrig gået op i mit hår og har aldrig stået i timevis foran spejlet for at sætte det. Det har bare skulle være praktisk. Så jeg fatter ikke hvorfor jeg er sådan i oprør over det. Måske har det noget med at tabe kontrollen – det kunne det jo godt være, med min OCD.

Nå, her kommer så det sidste billede for denne omgang.

Og jeg fik jo ret. Jeg ligner en rød fodbold med blomst på 😉

Øjenbryn
Den søde Bodil viste mig også noget smart til øjenbryn. Hvis de falder af (hvad jeg regner med), så havde hun sådan noget smart noget. Det var en skabelon og noget der ligner øjenskygge. Det lægger man så på og det holder et par dage. Man skulle også kunne svømme med det. Smart. Det vil jeg spare op til, for ligesom alt andet er det super dyrt (450 kr.). For det er bestemt ikke billigt at være syg, skulle jeg hilse at sige.

Bodil viste mig også alt om hvordan man plejer og vedligeholder en paryk, underhuer, nathuer, udehuer osv. Jeg lærte at sætte parykke ordentligt på, men skal nok lige øve mig lidt mere. Hun siger dog at det bliver nemmere når der ikke er hår under. Så det håber jeg 😉

En mindeværdig dag. På godt og ondt. Jeg fik lært at grine lidt ekstra af mig selv og at ting ikke altid bliver så slemt som man tror. Jeg har også lært at jeg er modig og kan hvad jeg vil 😉

 

(Visited 649 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Mit livs kamp 44 – nu med paryk

 1. Kære Nina.
  Jeg synes du er sej både med hue og paryk. Men forstår til fulde dine overvejelser og tanker.

  Ønsker dig og dine alt det bedste i jeres kamp. Må Ikomme bedst muligt gennem.❤

 2. Kære Nina.
  Jeg har lige været der! Paryk, huer og tørklæder – jeg blev faktisk mest glad for mine “gamle” halstørklæder som kunne bruges så fint om hovedet. Jeg savner tit mit lange hår og den kvindelighed som fulgte med det men det er altså noget behageligt og nemt at gå i bad nu 😉

  Jeg ønsker dig alt det bedste.
  Kh. Sylvía

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *