Mit nye fantastiske køkken

Ok, lidt pinligt må jeg indrømme at jeg har stålet min mands fødselsdagsgave:-) Han har fødselsdag om et par uger og han har længe snakket om at han ønsker sig en gasgrill. Det lød jo som en oplagt gave. Problemet er bare at nu har vi fået den og jeg har totalt overtaget gaven:-) Min kære mand kan bare holde nallerne væk;-)

Vi fik i bryllups gave for næsten 10,5 år siden, en lækker stor Webergrill. Den har vi brugt rigtig meget, men for at være ærlig, så er jeg bare så træt af at tænde op med kul. Derfor var jeg også fast besluttet på en gasgrill.  Jeg undersøgte markedet, for at finde den bedste grill. Flere steder fra fik jeg anbefalet denne her Outdoorchef Ascona 570, så efter at have læst om den og da jeg så at den var på tilbud, slog jeg til 🙂Outdoorchef Ascona

Ja, den er bare flot ikk´? Outdoorchef Ascona 570

Jeg modtog den om lige over middag og tænkte at den havde jeg da hurtigt samlet, men efter at have kigget i kassen, lukkede jeg den pænt igen. Der var godt nok mange skruer:) Min mand elsker dog denne slags udfordringer, så da han kom hjem fra arbejde kastede han sig glad ud i opgaven. Og heldigvis var det en nem opgave. Brugsanvisningen var nem at følge og efter en lille time, stod denne flotte grill klar:-)

Så skulle vi i gang med at grille. Jeg vidste godt at det skulle være noget lidt hurtigt, da det var blevet lidt sent. Men jeg havde dog lyst til at prøve lidt forskelligt, for at lære grillen at kende. Og aldrig har jeg prøvet en grill der er nemmere at betjene. Det var bare at trykke på knappe, og så var den klar. Jeg lagde som sagt lidt forskelligt på grillen

Vores menu.

Svinemørbrad med bacon (en klassiker, jeg har savnet hele vinteren)
Spyd med lækre store pølser (nogle med bacon), løg og grøn peber
Pølser og flutes til ungerne
Som tilbehør fik vil gulerodssalat og en tomat salat

Du kan se opskrifterne nederst på siden.

 

 

Grill

Det var en helt unik oplevelse at grille på denne grill. Som du kan se på filmen her Outdoorchef Ascona 570, så kan grillen så mange ting og jeg glæder mig rigtig meget til at udforske den noget mere:-) Den skulle kunne gøre det ud for et helt køkken:-) Man kan både grille, bage, dampe og stege på den. Og det som jeg er fuldstændig fasineret over, det er at man kan grille ved lav temperatur (det har vi haft svært ved på kulgrillen), så nu kan jeg endelig grille langtidsstegt kød – guf.

Det var så god en oplevelse at grille at jeg planlægger at lave mad på den hele sommeren:-) Jeg har straks været inde og bestille lidt ekstra tilbehør til den. En bagesten og sådan en dampting. Det bliver så fedt. Nå ja, nu vi er ved fedt, så brugte vi ikke en dråbe olie i går. Alt blev tilberedt uden.

Rengøringen var også bare super nemt (og det kan en husmor lide). Det var bare en aftørring med en våd klud, men grillen stadigvæk var lidt varm. Nemt:-)

Børnene nød jo også livet og den nye grill. Så også fra deres side er grillen godkendt. Deres menu var jo godt nok ikke den sundeste i går, men det går nok;-)

Nicolai

Laura

Så er der vist ikke meget mere tilbage at sige end tillykke til manden min og vise jer den lækre mad jeg fik i går;-) Jeg fik selvfølgelig også et par skiver mørbrad men det glemte jeg at tage billede af:-)
Pølsespyd

Svinemørbraden var bare beklædt med bacon. En klassiker på grillen her i hjemmet og en absolut favoritspise hos store os små:-)

Spyddene var en af de lækre store Goliat jeg skar ud. Nogle af stykkerne beklædte jeg med bacon. Ellers var der løg og grøn peber på spyddene. De blev helt fantastisk lækre. Bestemt ikke  sidste gang jeg tilbereder pølser på denne måde. Nu kan jeg faktisk ikke lide pølser, men de her fra TP netmarked er jeg altså bare vild med.

Opskrifterne på tilbehøret kommer her.

Gulerodssalat

4 gulerødder
300 g agurk
250 ml. skyr
2 fed hvidløg
lidt citronsaft
salt og peber
dild

Rør skyr med hvidløg, dild, citron salt og peber. Riv gulerødderne og rør det i skyren. Riv agurken og tryk væden ud (pres mellem hænderne). Bland det hele sammen og lad det stå koldt til servering.

Tomatsalat

4 tomater
1/2 løg
1 spsk oliven olie
basilikum

Skær tomaterne i skiver og anret dem på en tallerken. Snit løget helt fint og drys det over. Top med basilikum og olie.

Hvis du spiser 1/3 af mørbraden (med 5 skiver bacon om) og salaterne så er energiberegningen sådan her

Energiberegning. 1724 g. 1229 kcal. 18% kulhydrat, 33% fedt, 49% protein

Husk du også kan følge Fru Spinat på Facebook

(Visited 51 times, 1 visits today)

1 thought on “Mit nye fantastiske køkken

  1. Troede lige at du havde fået nyt køkken(; Men den ser meget lækker ud. Vi har en der ligner lidt og er meget glad for den. Det lyder godt nok som om at den du har købt har lidt bedre detaljer med.
    Kan anbefale grillet annanas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *