Hverdag igen. Det er altid hårdt efter en ferie. Og i specielt her når det er mørkt og koldt. Det kræver noget ekstra i aften 😉 Jeg var forudseende og lavede denne lækre mørbradgryde i går. Så er der nemt mad til i aften 😉 Og mørbradgryde er bare en lækker ret, ikk´? Alle har sin helt egen udgave. Dette her er en simpel udgave. Børnene elsker den og det gør vi voksne faktisk også 😉
Jeg forbinder retten med efterår. Ved egentlig ikke hvorfor, men det er jo nok svampene der gør det 😉 Engang imellem får vi også kartoffelmos til, det er også godt 🙂
Nå, men det er jo hverdag igen. Og jeg bliver ved med at finde på undskyldninger for at ikke at komme i gang med dagen 😉 Det går jo ikke 😉 I dag har jeg et spændende program. Skal lave scrapbook over vores sommerferie i Italien. Det er sådanne et hygge projekt. Der passer perfekt til en dag med afslapning. Jeg har jo haft børnene hjemme hele ugen og er godt brugt. Jeg elsker at have dem hjemme, men det er også virkelig hårdt. Jeg bliver brugt 100% og skal altid bruge et par dage, på at komme nogenlunde på højkant igen. Heldigvis er der også tid til det i dag.
Retten her er lavet på grillen, men den kan selvfølgelig også tilberedes på grillen 🙂
Husk du kan finde os på Facebook og få at vide hver gang vi poster nye lækre opskrifter. Du finder os lige her
FruSpinat Facebook
Mørbradgryde med rødvin
-8 personer
2 stk. afpudsede svinemørbrad
4 stk. pølser (man kan også bruge cocktailpølser)
125 g. bacon
2 løg
400 g. champignons
2 dl. rødvin
1 ds. hakket tomater
1 ds. vand (med en opløst bouillon terning – svinekød)
1/4 l. piskefløde
1 spsk. paprika (eller efter smag)
salt og peber
olie
mel og vand til jævning
evt. kulør
Snit løgene i mindre stykker. Svits dem i olien en en stor gryde. Skær mørbraden ud i ca. 1 cm skiver. Brun kødet og baconen i gryden. Tilsæt de renset champignons og lad dem brune lidt med. Kom paprika, salt og peber i gryden og lad det fordele sig godt i gryden. Tilsæt rødvin og lad det fordampe lidt. Tilsæt tomater, vand og fløde. Lad retten simre i ca. 1 times tid. 10 minutter før servering tilsættes pølserne og retten jævnes, hvis man ønsker det.
Serveres med ris og f.eks som her med grillet grøntsager.
Tip
Du kan undlade vinen og tilsætte ekstra vand eller fløde. Men rødvinen giver en dejlig smag.
FruSpinat.dk
Lækker mørbradgryde der hygger sig på grillen i efterårssolen
Lækkert
Dejlig mørbradgryde
.