De her små monstermarengs er rigtig sjove at lave med børnene her ved Halloween. Vi bagte dem i efterårsferien, og selvom den nu desværre er overstået, så kan man stadigvæk godt nyde en lille monstermarengs 😉
Familien hyggede sig gevaldigt med at lave disse. Hvis man ikke kommer øjne på er det jo egentlig bare almindelige marengskys, og de kan jo bruges hele året. Men det sjove ved dem er netop at finde monstret i hver enkelt marengs. De revner jo lidt forskelligt og farverne lægger sig lidt forskelligt. Så det gælder om at finde hver enkelt marengs monster frem 😉 De får alle hvert deres udtryk. Nogle søde, andre farlige, bøvede, seje, smukke osv. Nogle af dem blev så personlige at de fik navne 😉
Man kan jo bruge de farver og smage som man selv kan lide. Det her var lige hvad jeg havde i skabet, men det kunne være sjovt med orange, sorte, blå osv. Man kan også tilsætte dejlig smag, hvis man er til det. F.eks lakrids, karamel osv.
Jeg kan også forestille mig at det kunne være et hit, at tage med i en skole eller børnehave her til Halloween 🙂
Monstermarengs
opskrifte af Fruspinat.dk
3 æggehvider
150 g. flormelis
frugtfarve
sukkerøjne (kan evt. laves selv af glasur)
lidt ekstra flormelis til at lime øjnene fast med.
evt. smag (lakrids, karamel osv.)
Pisk æggehviderne helt stive. Pisk halvdelen af flormelissen i. Vend den sidste halvdel af flormelissen forsigtigt i æggemassen. Del massen i to skåle og kom frugtfarve i (og evt. smag). Vend det forsigtigt rundt. Kom æggemassen i en sprøjtepose og sprøjt toppe ud på en bageplade med bagepapir på. Bag de små monstre i ca. 1 time ved 90 grader, i ovnen. De er færdige når de slipper bagepapiret 😉
Når monstrene er helt kolde, røres en tyk glasur som man kan lime øjnene fast med. Kom glasuren på øjnene og tryk dem forsigtigt på monstret.
Tip
Du kan prøve at tilsætte lidt smag. Prøv evt. lakrids, karamel, mynte osv.
FruSpinat.dk
Alle monstren ser forskellige ud. Sjove og skæve
Det søde monster
Det bøvet monster