Moussaka


I dag er det koldt og jeg fryyyyyser helt ind i marven. Så jeg har brug for at drømme mig langt væk 😉 Og Grækenland er jo så et godt valg. Derfor er der lækker Moussaka på programmet i dag. Det er en ægte græsk klassiker. Her lavet i mindre skåle, hvilket gør det ekstra lækkert.

Moussaka kan laves på uendelig mange måder (som alt mad). Vi kan godt lide at der også er lidt kartofler i. Især børnene er glade for det 😉 Man får også serveret moussaka med kartofler i Grækenland. Nogle gange dog uden, hvor der så er flere auberginer i.  Der kan også snige sig squash ind i retten 😉 Dette er vores udgave, med den ægte lækre ostesauce på 🙂 Alt er lavet fra bunden 🙂

Og det bedste er, at der er varme garanti på denne ret 😉 Man bliver varm og glad. Man føler næsten sommeren sænke sig over en. Jeg drømmer mig altid til en lille græsk by på Lefkas, hvor der er den smukkeste solnedgang og hvor jeg har fantastiske minder fra med netop moussaka 🙂

Egentlig er disse moussakaer potionsanrettet, men det er altså kæmpe portioner. Vi spiser denne omgang og vi er 4 personer. Deler lidt på kryds og tværs af bordet – på rigtig græsk manér 😉 Du kan også lave retten i et stort fad, hvis du synes det er nemmere.

Hvis du i øvrigt mangler inspiration til hvordan du kan bruge hakket oksekød, på andre spændende måder, så kig med på bloggen i løbet af ugen. Jeg lover at der kommer massere af inspiration med netop hakket oksekød 😉

 

 

 

 

Her kan man se lidt af lagene i moussakaen. så skal de bare bages

Så er moussakaen klar. og lækkert græsk tilbehør. Måske skal der lige lidt brød til også.

 

Det er en smasket lækker lasagne. Ikke køn, men det er sådanne retter sjældent 😉 Men hul i det, når bare smagen er der 🙂

 

Er det ikke lige det du har lyst til i aften?

 

 

(Visited 121 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *