Nemme langtidshævet brød – kun 5 g. gær pr. brød

Disse ustyrlig lækre brød kræver kun 5 g. gær, og kun 4 ingredienser i alt. Det lyder lidt vildt ikke? Men i disse tider hvor gær kan være svært at finde, der må man få det til at strække 🙂 Jeg hev en af mine gamle opskrifter frem og har forfinet den lidt. Brødene er super nemme at bage. Har en herlig sprød skorpe og saftig krumme. Dejen røres hurtigt sammen om aften. Stilles på køkkenbordet og så er de klart til ovnen næste morgen. Nemmere end at gå til bageren 😉

Jeg er vild med krummen på de her brød. Den er så saftig og lækker. Selv på 3. dagen virker det friskt og godt. Brødet egner sig både til morgenmad med ost og syltetøj, men også som frokostbrød, med pålæg. Vi har endda prøvet at gnide det med hvidløg, komme lidt olie på og riste det til aftensmad – og det var bestemt også godt. Meget hjemmebagt brød bliver ofte lidt tørt i det, men det undgår man her.

Brødet tager virkelig kun 5 minutter at røre sammen. Du behøver ingen maskine. Selv jeg der er så svag, kan hurtigt rører det sammen. Man kan lade dejen stå på køkkenbordet i skålen, eller komme det direkte i formene med det samme. Jeg synes det sidste er nemmest. Men vil du have mere rustikke brød (ikke forme), så hæld dejen op på en bageplade beklædt med bagepapir, om morgenen. Man kan også lave boller af dejen. Det bliver rustikke af udseende pga. den tynde dej, men smager skønt.

Brødene kan fryses. Når du skal have et friskbagt brød. Kommer du hurtigt brødet (frossent eller optøet) under vandhanen og varmer det ved 200 grader. Brødet virker helt friskbagt.

Desværre har jeg ikke fået det til at virke med tørgær endnu. Fatter ikke lige hvorfor, men måske det lykkes en dag 🙂

 

Husk du kan følge mig på
Facebook og på Instagram.

 

Snup en skive mens brødet er lunt. Det er fantastisk 😉

Her kan man virkelig se den smukke krumme. Velbekomme

 

(Visited 1.292 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Nemme langtidshævet brød – kun 5 g. gær pr. brød

  1. Uhm….ser lækre ud 😋 Lige et par spørgsmål : hvor store er dine forme og har du prøvet at tilsætte kerner eller udskiftet lidt af melet med en grovere type 🤔
    Ellers rigtig gode opskrifter du laver 👍

    1. Hej Ilse
      Jeg bruger store franskbrødsforme eller rugbrødsforme ca. 15 x 30 cm. Jeg har prøvet at bytte lidt af hvedemelet ud med div. fuldkornsmel og det kan man sagtens. Man skal bare ramme konsistensen på dejen sådan nogenlunde. Så lav den en gang med hvedemel først, så kender du konsistensen 🙂 Kerne kan man også sagtens komme i. De tunge kerner har dog en tendens til at lægge sig i bunden.

  2. Uhm……ser lækkert ud. Lige et par spørgsmål : Har du prøvet st tilsætte kerner og evt udskiftet lidt af melet med en grovere type?
    Synes du laver nogle dejlige opskrifter

  3. Hvor meget fylder du formene op – jeg brugte kun én form 12×30 cm, og brødet hævede ikke meget i løbet af natten?

  4. Nu har jeg prøvet at lave disse brød to gange, hver gang var resultatet nogle små lave kedelige brød, så det gør jeg ikke mere 😫. Første gang brugte jeg én stor brødform, men dejen var bare mere flydende uden at have hævet natten over, og bedre blev det ikke, da det kom i ovnen. Næste gang fordelte jeg dejen i 3 små forme, men resultatet blev det samme – øvøvøv

    1. Kære Bente

      Jeg ved desværre ikke hvor fejlen ligger. Jeg har fået tilkendegivelser fra mange om at det er super lækre brød, der hæver fint. Så der må være en eller anden ting, som du gør anderledes end opskriften. Bruger du fuldstændig samme ingredienser og mængder? Tænker fejlen måske kan være at du bruger andet mel?

      Du skrev et andet sted at første gang du lavede brødet, der hævede det fra 2 cm. til 4-5 cm i højden. Det passer jo fint i forhold til opskriften. Det var bare en for stor form, du havde brugt. Over natten hæver brødet 2-3 gange i højden.

      Min mand der ellers aldrig bager, har også bagt brødene her et par gange. De bliver også gode, så ved virkelig ikke hvor fejlen ligger. Beklager at jeg ikke kan hjælpe dig mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *