Nicolai´s morgen toast

Denne her toast har min kære søn opfundet her i sommerferien. En lækker toast fyldt med alt det han bedst kan lide – æg,ost, tomater og skinke. Bedre bliver det ikke når man er 8 år 🙂 Sjovt nok afsted kom denne toast, en stor og heftig debat i en stor Facebookgruppe. Hvem skulle have troet det. 

Der var en der var noget så forarget over, at jeg serveret hvidt toastbrød for mine børn. For det første havde jeg ikke spurgt om hendes mening, og for det andet så skal ingen blande sig i den mad jeg giver mine børn. Alle kan se hvor sunde og velernæret de er 😉 De ligger perfekt i vægtskalaen, er aktive og ved en masse om den kost vi spiser.

Men toasten er selvfølgelig sundere, hvis man bruger et stykke groft brød. Det kan vi nok alle blive enige om 😉 Nu er det sådan her i huset, at vi stort set aldrig spiser takeaway. Både pga. økonomi og ikke mindst fordi jeg gerne vil give mine børn sundt og hjemmelavet mad. Selvom jeg er syg, og dårlig kan stå oprejst, laver jeg stadigvæk mad hver dag til min familie. Engang imellem laver vi så hjemmelavet takeaway, som pizza, hotdogs, toast, burger, fritter osv. For mine børn skal da ikke snydes. Men det er måske 1-2 gange om måneden. Og det er vist mere sundt mad, end mange andre børn får. Mine børn får næsten heller ikke sukker. Det er slet ikke i deres daglige kost. De får rugbrød hver dag og massere af fibre. Havregryn og tilsvarende til morgenmad. Vi drikker vand og mælk. Sodavand, slik og kager høre til i weekenden eller når vi har gæster. Sådan har det altid været.

Så jeg bliver noget irriteret over, at blive mødt så fordomsfuldt, af en der ikke kender mig eller min familie. Jeg blev næsten rødglødende. Hvilket fik mig til at tænke. Hvorfor bliver jeg så ramt, når nogen kritisere mine børns kost? Nåede frem til, at det giver mig følelsen af at være en dårlig mor. For det er jo faktisk det hun siger – “du kan ikke give dine børn den rigtige kost, så du burde slet ikke have børn”. Hun rammer lige ned i hjertekuglen og det gør ondt. Nu er jeg heldigvis kommet mig og mærket efter, at jeg er god nok som mor. Jeg er en mor der giver mine børn mad med omtanke, men som også gerne vil forkæle mine børn engang imellem med hvidt brød (i øvrigt det bedste min søn ved), pizza, burger, slik og kager. Og sådan skal det være. Bare ikke hver dag 😉

Og det hele startede med en 8 årig dreng der stolt lavede en toast, som han bare elsker 🙂

 

Så får toasten lige en tur på grillen (du kan også bruge din toastmaskine)

Flotte og gyldne

Og smagen er bare fantastisk

(Visited 574 times, 1 visits today)

1 thought on “Nicolai´s morgen toast

  1. Jeg tror man hjælper sit barn rigtig godt på vej ind i voksenlivet ved at hjælpe det til at finde en balance mellem sundt og usundt. Jeg tror også det er en rigtig god ting at lære at lave mad så barnet nemmere kan gå udenom det færdiglavede og ofte usunde mad når det bliver voksen. Så en otte-årig der selv opfinder retter med grøntsager det er da bare perfekt☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *