Spiser du hveder her i disse dage, så prøv at bage dem selv. De smager så meget bedre end dem man køber. Når du selv bager dem, får en helt anden smagsoplevelse. Og det er faktisk ikke svært 😉 Her har jeg lavet en skøn limecurd smør til.
Jeg er ikke glad for de hveder man køber i supermarked eller hos bageren. Jeg synes de er smagsløse og bare luft. Om jeg køber en krydderbolle eller en hvede kommer ud på et, der er kun formen til forskel. Derfor kan jeg bedst lide at bage selv 🙂 Og denne opskrift er en jeg har kørt med nogle år. Hvederne bliver luftige og smager fantastisk af kardemomme.
Det er en fantastisk måde at hæve boller på, mht. at sætte dem i ovnen med kogende vand. Det gør bollerne så luftige. Egentlig noget jeg burde gøre med alle boller og brød. Det må jeg huske at lege lidt mere med 🙂
Vi får dem som regel som aftensmad, her i bededags ferien. Jeg ved godt at det er i morgen torsdag man traditionelt spiser dem, men vi holder ikke så meget på selve dagen. Det bliver når det passer ind. Så får vi rugbrød, hveder, div. pølser, ost og den lækre limecurd smør. Børnene elsker det og det er altid super hyggeligt. Det er jo sådan lidt syndigt med hvide boller – og så til aftensmad 🙂 Skønt. Vi snupper dem i aften, mens de er friskbagte. Og måske få vi lige en i morgen også 😉
Denne opskrift køre i samarbejde med Grillvenner.dk.
Husk at følge FruSpinat.dk på Instagram.
Nina´s hveder
med limecurd smør
Opskrift af FruSpinat.dk
-18 stk.
Hveder
5 dl. lunken mælk
50 g. gær
4 æg
150 g. smør (varmt)
100 g. sukker
2 tsk. salt
lidt kardemomme (efter smag. Jeg bruger 2 tsk.)
hvedemel 1-1,2 kg.
Limecurd smør
1 dl. limecurd
50 g. smør
1 dl. creme fraiche 18% (eller hvad du nu foretrækker)
Hveder
Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælken og lad det blive håndvarmt. Hæld det i en røreskål. Udblød gæren heri. Tilsæt salt, sukker og kardemomme. Tilsæt æggene og rør det igennem på maskinen. Kom ca. halvdelen af melet i og rør 7-10 minutter på maskinen. Bare ved ca. halv styrke. Tilsæt mere og mere mel. Dejen må endelig ikke blive får hård. Den skal lige akurat slippe skålen. Rør dejen godt igennem i ca. 10 minutter. Lad dejen hæve en i stor skål i en times tid.
Form bollerne og læg dem i en smurt bradepande. Bollerne skal ligge med ca. 2 cm. mellemrum, da de hæver sammen 🙂 Stil bollerne i en KOLD ovn. Kom en skål eller fad i bunden af ovnen med kogende vand. Lad bollerne hæve i den kolde lukket ovn i 50-60 minutter.
VIGTIGT – tag skålen med vand ud af ovnen, samt bollerne. Tænd for ovnen (der nu er helt tom). Bag bollerne ved 180 grader i ca. 20 minutter. Det er med vilje at jeg ikke pensler bollerne. Jeg synes de bliver flottere uden. Hvis de bliver penslet, ligner de hurtigt fødselsdagsboller 🙂
Bage på grillen
Du sætter en skål med kogende vand på grillen, sammen med hvederne, mens de hæver. Så tager du skål og hveder ud efter en time. Varmer grillen op til 180 grader. Sætter hveder ind og i grillen og giver dem ca. 20 minutter. Hold øje med dem
Limecurd smør
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det godt luftigt med en håndmixer. Stilles koldt til det skal bruges 🙂
Når bollerne serveres, skæres de igennem og ristes i ovnen. Serveres med det lækre limecurd smør eller almindeligt smør.
FruSpinat.dk
Jeg bagte mine hveder på grillen, men de bages lige så fint i ovnen 😉
Det blev til skønne dejlige hveder med en lækker limecurd creme
Så skal der spises 🙂