Nina´s pebernødder – sukker og mel fri

DSC00941 - KopiUhm, så skal der hygges i weekenden. Lækre sprøde pebernødder. Børnene elsker dem og det er selv om der hverken er sukker eller mel i 🙂 Jeg elsker at forkæle mine børn, med sådanne lækkerier 🙂

Engang imellem undre jeg mig over hvor vant vi bliver til købeprodukter. Mange børn tror at en pebernød skal smage som dem man køber. Mange børn aner ikke hvordan hjemmelavet remoulade, mayonnaise,  bearnaisesauce osv. smager. Jeg synes det er en mangel i opdragelsen 😉 Vi hygger os ofte med at lave hjemmelavet mayonnaise, smage den til og måske lave den til remoulade. Det er faktisk hyggeligt og jeg tror at man på den måde giver børnene bedre chance for at vælge det rigtige og gode i fremtiden. Industrifremstillet mad er bare ikke godt. Det er fyldt med farvestoffer og mærkelige E-numre, som vi ikke aner hvordan påvirker kroppen. Nå, det var da helt ved siden af emnet 😉

Vi går en rigtig hyggeweekend i møde. Vi skal faktisk ingenting. Ingen gæster eller arrangementer og det er bare skønt engang i mellem.  Vi overvejer at besøge byens skøjtebane eller et af de lokale julemarkeder, men det bliver vist også ved det 🙂

Nina´s Pebernødder
– ca. 100 stk.

125 g. smør
25 g. Sukrin+ (eller andet sødestof) (kan erstattes af 50 g. sukker)
1/2 dl. fløde
1 brev pebernødde krydderi (Dr. Oetker) – eller egne krydderier
3 dl. mandelmel (fra Funktionelmad)

Smelt smøret og rør det godt med sødestoffet, med en elpisker. Tilsæt fløden og krydderierne. Rør derefter mandel mel i.  Dejen skal være lidt klæbrig, men må ikke hænge fast på fingerne. Stil dejen køligt i et par timer. Tag dejen ud og tril små kugler (ca.1½ cm. i diameter) eller gør som jeg har gjort – tril nogle lange pølser på str. med en lillefinger. Skær stykker ud på ca. 1 cm. Læg dem på bradepanden med bagepapir og tryk dem let sammen i toppen, så de bliver lidt trekantet. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 5-10 minutter. De skal være let gyldne. Tag dem ud og læg dem på en bagerist.

Tip
Hvis du selv vil putte krydderi i og ikke bruge den fra Dr. Oetker, kan jeg anbefale stødt ingefær, kanel, hvid peber, kardemomme, bagepulver og natron. Ca. ½ tsk. af hver.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *