Okseculotte med kartoffel ring og rørhatte sauce

DSCN2578 - Kopi 1Dette er endnu et bud til nytårsmenuen 😉 Lækkert mørt oksekød af super kvalitet, med lækker sauce og ikke minds lækre kartofler til 🙂 Det er en lidt rustik ret og måske ikke så fin, så de andre retter jeg har postet det sidste stykke tid. Men lad dig ikke narre, for smagen er fuldstændig i top 🙂 Saucen er så lækker og fuld af smag. Det kan virkelig anbefales.

Kødet er en okseculotte fra John Stone. Det betyder at det er krogmodnet oksekød fra fritgående køer. Altså dyr der har haft et godt liv, med godt foder og det synes jeg bestemt man kan smage i kødet. Min samvittighed har det bedre og smagen er i top – bedre kan det ikke blive 🙂

Kartoffelringen er lidt anderledes tilbehør, som virkelig er lækker. Den ser spændende ud (især hvis den sættes hel på bordet, så folk selv kan skære) og smager skønt. Fyldt med ost og pakket i bacon (så kan det jo kun blive godt).

Menuen kan tilberedes ved komfuret, men egner sig bestemt også til grillen 🙂

DSCN2499 - Kopi - lilleSå flot ser kødet ud råt. Der er ikke noget at skære af.

DSCN2501 - Kopi - lilleGodt med krydderier og i en stegpande

DSCN2504 - Kopi-lilleSå er det tid til at gå i gang med kartoflerne. Bacon lægges i.

DSCN2509 - Kopi-lilleKartoflerne skæres i tynde skiver (her med et mandolinjern)

DSCN2514 - Kopi-lilleLæg det hele i lag

DSCN2574 - KopiKartoffelringen. Desværre gik mit kamera i stykker, så farverne er lidt mærkelige.

 

DSCN2532 - KopiSkær tynde skiver af stegen. Desværre var kameraet  stadigvæk ikke samarbejdsvillig.

DSCN2578 - Kopi 1Anrettet kan det se så lækkert ud 😉

 

(Visited 2.216 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *