Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 13 -miniGod mandag morgen 🙂 Her på en lidt trist, mørk og kold december morgen, så må vi friskes lidt op med en smuk tallerken og nogle lækre smage 🙂 Det her er et bud på en lækker nytårs ret. For mig handler nytårsaften nemlig om hygge med dejlige venner og god mad 🙂 Så denne ret kunne være et perfekt bud på vores hovedret 🙂

Kødet er en lækker John Stone oksemørbrad (er på tilbud lige nu) fra Jellinge naturkød. Det er den øverste del af mørbraden man får her. Meget, meget lækkert og bestemt fantastisk kød. Der er altså noget over det der John Stone kød. Jeg er vild med det.

Nytårsaften skal maden være nem – altså skal man kunne forberede det meste om dagen og så lige varme det til middag. Sådan har jeg det bedst. Jeg vil gerne være sammen med mine gæster og hygge mig. Jeg har ikke lyst til at bruge hele aftenen i køkkenet. Denne ret kan faktisk forberedes om formiddagen. Alt kan laves næsten færdigt og skal bare lige varmes. Endda det meste af saucen. Så kan man bare lave kødet om aftenen. Det kan trække mens man spiser forretten. Helt perfekt.

I denne ret er mørbraden tilberedt helt klassisk. Saucen har en lækker sød og syrlig smag, så bare smager godt. Hvis du ikke har rødvin til sauce, så kan du erstatte den med lidt portvin. Kartoffeltoppene kan laves større, hvis man ønsker det. Så skal man nok bare komme knapt så meget smør og piskefløde i. De her toppe flyder nemlig lidt ud, men er bløde og lækre.

Kødet kan selvfølgelig tilberedes på grillen 😉

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 1 - miniSå lækkert er kødet. Start med at skærer sener af.

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 2 - miniGnid med krydderier

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 3 - miniBrun kødet

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 4 - miniLæg det på en rist i en bradepande

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 14 - miniMosen sprøjtes ud og bages. Husk at få godt med højde på, da de flader lidt ud under bagningen.

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 5 - miniFærdigt og klar til at spise

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 6 - miniSkær ud i skiver.

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 7 - miniSaftigt og lækkert.

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 12 - miniGuf, så er det bare at sætte tænderne i den lækre ret.

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 13 -mini

Delvis sponsoreret indlæg.

(Visited 4.549 times, 13 visits today)

2 thoughts on “Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce

  1. Din opskrift ser rigtig lækker ud!! Må jeg spørge, hvad det er for nogle løg, der pynter så fint på tallerkenen? Hvordan er de tilberedt?
    Mvh. Sigrid.

    1. Tak skal du have – og ja, der skulle jeg da lige tænke mig om. Mærkeligt at jeg ikke har skrevet det i opskriften. Men det er bare rødløg, som jeg har pillet lidt fra hinanden og så er de kogt med rodfrugterne i ca. 1 minut. Helt enkelt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *