Om Fru Spinat


Hvem er Fru Spinat og hvorfor det mærkelig navn?

Fru Spinat hedder I virkeligheden Nina:-) Jeg er 48 år, gift med Robert og sammen har vi 2 skønne og vidunderlige børn. Laura fra 2008 og Nicolai fra 2010. Begge børn er adopteret fra Etiopien.

På denne blog kan du følge mig og min færden i den verden jeg elsker – Mest i den kulinariske. Det er min store passion at udvikle nye opskrifter, tilbede gode råvarer på forskellige måder og ikke mindst at forfine smage. Det behøver ikke at være dyrt smart mad. Det handler om den mad, som jeg og min familie spiser hver dag. For mig er netop smag og det hjemmelavet måltid vigtigt. Det vil jeg give videre til mine børn. De skal vide hvad grøntsagerne hedder, hvordan man laver en remoulade, at kød kommer fra dyr og ikke bare fra køledisken, og ikke mindst skal de være vant til at tilberede mad.

Når det så er sagt, så er jeg og min familie, som alle andre. Vi er som danskere er flest. Det kniber med tid, der arbejdes for meget, får rørt os for lidt og vi vejer lidt for meget (altså os voksne). Vi lever ok sundt og går op i hvad vi kommer indenbords. Når det så er sagt, så spiser jeg også forkert engang imellem og for meget. Motions delen er ikke eksisterende. Kort sagt så er vi bare som alle andre. Og det skal der være plads til 😉 Derfor er der ikke nogen stor sundheds mission med denne blog. Bloggen er bare mit liv, krydret med det mad jeg kan lide at lave 🙂

Kosten
Jeg har en klar holdning til hvad jeg serverer for mine børn. Selvom jeg er tyk og usund, skal mine børn ikke være det. Jeg forsøger at påvirke dem til en sund kost og sund livsstil:-) Jeg er især opmærksom på sukker i forhold til mine børns kost.

Men engang imellem skal der være fest. Så sniger der sig både hvedemel, sukker, kartofler og andet godt ind i vores mad herhjemme. Og det er ok engang imellem. Når de valg kommer så vil jeg helst selv lave maden, så jeg ved hvad vi får 😉 Efter jeg har fået konstateret kræft, er jeg blevet mere afslappet med familiens kost. Livet er for kort til at være fyldt med forbud og dårlig samvittighed. Vi forsøger at spise forholdsvist sundt, men det vi har lyst til.

Vi elsker at lave mad udendørs. Vi griller rigtig meget og det skinner igennem her på bloggen 🙂 Der er mange grillopskrifter. For os er det afslapning, hygge og samvær – hele året. Men det er selvfølgelig sjovest om sommeren 😉 Mange af grill opskrifterne kan også laves i ovnen, så kig endelig med. Min mand har bloggen Grillvenner. Her kan du læse meget mere om hvad vi griller.

Starten
Jeg har blogget siden år 2010, hvor jeg startede PCOliv.dk op. Jeg var med til at starte hele bølgen op med Low Carb. Jeg stod bag de første opskrifter på kager og brød uden mel og sukker. Den blog har jeg dog (med blødende hjerte) for nyligt skilt mig af med, da det desværre var alt for meget arbejde. Jeg følte ikke at jeg havde mere at give. Den blog har utrolig mange følgere og de fortjente at bloggen var aktiv og fyldt med spændende nyheder hele tiden. Det kunne jeg ikke levere efter min sygdom. Heldigvis havde jeg startede denne blog i 2013 og kan her skrive om alt det jeg brænder for 🙂

Navnet
Det er jo et lidt mærkeligt navn – Fru Spinat. Det er helt klart taget med humor. Dengang bloggen startede var det meget på mode, at kalde sin blog noget der udstråler sundhed, og alt skulle være så perfekt. Og jeg er jo alt andet end det 😉 Engang imellem skal man også bare have lov til at være helt almindelig, være sig selv og ukorrekt 😉 Derfor Fru Spinat. For jeg er alt andet end sund, korrekt og perfekt 😉

 

IMG_2650 - Kopi

Frøken Spinat, Hr. Spinat, Fru Spinat og mini Spinat

Børnene
Mine børn er efterhånden blevet så store, at de er meget med i køkkenet. De har mad dage, hvor de bestemmer hvad vi skal spise og er med til at tilberede det. De dage elsker vi. Det kræver en del tålmodighed og det er bestemt ikke altid jeg har det. Men når tid og overskud er der, så hygger vi meget i køkkenet. Det er helt fantastisk idéer man kan få ud af de børn 🙂 For snart en del år siden lavede min datter og jeg en kogebog sammen. Det var en vild sjov opgave. Du kan downloade den gratis her – Børn i balance.

Det ligger mig meget på sinde, at mine børn kender til den mad de spiser. De skal ikke tro at mælken kommer fra køledisken og at mayonnaise kommer fra en tube. Og det er faktisk lykkes meget godt indtil nu. De kender navnene på næsten alle grøntsager, ved hvor kød, mælk, æg osv. kommer fra. De elsker at eksperimentere i køkkenet og smage sig frem.

De ting vi laver
Bloggen kommer også til at handle mere om de ting vi laver som familie. Egentlig fordi jeg godt kan lide at skrive om det 🙂 De oplevelser kan du finde i kategorien – Hverdags glimt.

Kræft
Desværre går livet ikke altid som vi forudser og ønsker os. I slutningen af 2016 fik jeg konstateret æggestokkræft. Jeg gennemgik en kæmpe operation på 9 timer, hvor de fjernede kræften. Fik så 4 operationer mere, da mit sår blev ved med at springe op. Det tog 8 måneder at hele. Jeg var så “rask” i et par måneder og fik tilbagefald i slutningen af 2017 og blev erklæret terminal. Så fulgte et halvt år med kemobehandlinger og på mirakuløs måde slap jeg af med kræften, og var nu “kun” uhelbredelige med ingen synlig kræft. Jeg fik så hele 3 måneder hvor alt var godt.

Men i slutningen af 2018 kom mit 3. tilbagefald. Så nu er jeg igen i kemobehandling. Jeg er af lægerne erklæret uhelbredelig og terminal. Alt det kan du læse om i min dagbog. Det er selvfølgelig en stor del af vores liv. Jeg forsøger at holde det adskilt på bloggen, så du som læser, kan vælge det til og fra 🙂

Jeg vil egentlig også gerne nævne, at jeg yderligere har flere diagnoser at kæmpe med. Jeg har æggestokkræft, PCOS, fibromyalgi, slidgigt, OCD, angst og panik angst. Især min OCD og angst fylder meget, og gør livet ekstra udfordrende. PCOS, fibromyalgi og slidgigt er ligesom gledet i baggrunden de sidste par år. For egentlig handler det jo slet ikke om det forskellige sygdomme hver for sig, men om min krop som helhed 🙂

Derfor blogger jeg 🙂
Gennem hele mit kræft forløb, har mange spurgt mig om, hvorfor jeg bruger min energi på at blogge. For ja, det tager selvfølgelig på min energi at lave mad, tage billeder osv. Men det holder mig også i gang. Når mine smerter er værst, er det faktisk rigtig godt for mig, at gå i køkkenet. Jeg sætter skønt musik på, synger og koncentrere mig om maden. Ofte ligger jeg halvt hen ad køkkenbordet eller sidder ned, når jeg snitter grøntsager. Men jeg gør det 🙂 Jeg arbejder mig gennem smerterne.

At blogge giver mig også en følelse af at være normal og at jeg yder noget. Og det er så vigtig for mig at have den følelse. Selv om jeg er syg. Jeg er mere end mine sygdomme. Jeg er stadigvæk et menneske. Jeg er stadigvæk Nina 🙂 Derfor er bloggen her så vigtig for mig 🙂

 

Dette er så det nyeste billede af mig. Mit hår er lige vokset lidt ud efter 2. omgang kemobehandling.
Jeg har fået lidt øjenvipper og lidt bryn 🙂 Og her har jeg endda makeup på, da jeg var på
date med min kære mand – helt uden børn.

 

 

 

 

(Visited 2.462 times, 1 visits today)

12 thoughts on “Om Fru Spinat

 1. “Jeg en klar holdning til hvad jeg serverer for mine børn. Selvom jeg er tyk og usund, skal mine børn ikke være det“……… det er dog det dummeste, jeg længe har hørt?

  1. Kære Tina
   Jeg overvejede lidt om jeg skulle godkende din bemærkning her. Men jeg går ikke ind for at censurerer, så vælger at godkende den. Jeg forstår bare ikke hvorfor du skriver den. Og hvorfor det er dumt at skrive. Du begrunder ikke engang. Og den begrundelse vil jeg faktisk gerne høre.
   For mig giver det mening. Det giver mening at jeg tager bedre valg for mine børn, end jeg gør for mig selv. Det tror jeg alle forældre gør 😉 Jeg har en del veninder der finder slikskålen frem om aftenen, når børnene er i seng – ligesom jeg gør 🙂 Vi spiser altid det samme, når vi er sammen. Det giver mening i mit hoved og for os.
   Men lad mig endelig høre hvorfor det er så dumt?

 2. Jeg synes det er sejt du har din blog og opretholder den trods din alvorlige sygdom.
  Du skal gøre præcis som du selv føler for, det er dit liv og vi lever alle kun en gang (så vidt jeg ved! ).
  Dejlig familie du har, smukke børn og en go mand – det fortjener du fuldt ud og så ser du smuk ud til daten med din mand 🙂
  Du kan roligt være stolt af dit liv og dine valg og jeg kan mærke, at du vil efterlade et stort savn og megen kærlighed!

 3. Sikke nogle smukke unger og sikke et forløb, du har været igennem. Et vink med en vognstang til os andre (som selvfølgelig også har vores egne udfordringer) om at sætte pris på det, vi har.
  Maden ser fantastisk lækker ud – foreløbigt er der printet en stak af kartoffelretterne ud, som skal med hjem og prøves af.
  Pas godt på hinanden og ikke mindst dig selv i disse coronatider.

 4. Hej Tina,
  Jeg har fulgt din blog længe – mest for opskrifterne som vi ofte benytter herhjemme. 😋 Jeg har bare aldrig kommenteret. Det gør jeg så nu og det gør jeg mest for at lade dig vide at jeg tænker meget på dig og dine 3 skønne familiemedlemmer ❤️ Og selvfølgeligt for at takke dig for alle de lækre opskrifter igennem tiderne ❤️
  Mange gode tanker fra Nana 🍀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *