Orzo med svinekød

orzo

Måske ikke den smukkeste ret at se på, men en af de absolut bedste at spise 🙂 Retten er græsk inspireret og fuld af smag. I Grækenland har jeg altid fået den med oksekød eller lammekød, og det er bare godt. Jeg laver den ofte herhjemme med både kylling og svinekød. Børnene er vilde med kanelsmagen, de små pastaer og ikke mindst det møre kød.

Orzo er de små pastaer der ligne forstørret ris. De kan også hedde Kritharaki. De bruges også i Tyrkiet, så vidt jeg ved. Fordelen ved denne type pasta er at den kan langtidssimre sammen med kødet og får derfor en fantastisk smag. Du finder Orzo i den lokale lille grønthandel. Der hvor der er alle mulige madvarer fra forskellige lande. Jeg rydder gerne lageret for Orzo når jeg kommer sådanne et sted 😉

Du kan frit skrifte kødet og bouillon ud med f.eks oksekød, lammekød eller kylling. Du skal så bare ændre simretiden. Oksekød skal gerne have 3-4 timer for at blive mørt. Kylling behøver kun ca. 30 minutter og så ovntiden.

I de her sure grå kolde dage, er det godt at rejse lidt væk i tankerne 🙂 Ned til solen, varmen, de skønne dufte og den gode mad 🙂

καλή όρεξη (Kali Orexi – hvilket betyder velbekomme på græsk)

(Visited 492 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *