Pause, opdatering og Glædelig jul

Som I måske har fornemmet, sker der ikke så meget her på bloggen. Ganske enkelt fordi jeg ikke har overskud. Så derfor vælger jeg at holde en pause fra bloggen og nyde fred og ro her i juledagene. Men jeg håber at finde overskud til at blogge lidt igen i det nye år.

Pause
Jeg har valgt at holde pause fra bloggen. Grundet den møg sygdom, må jeg opgive en af de ting jeg elsker mest – at lave opskrifter. Men jeg har ganske enkelt ikke kræfter til det i øjeblikket. Det er et kæmpe nederlag for mig og det er super svært. Men har indset at hver en lille dråbe af energi, skal bruges på mine børn. Sådan må det være nu.

Jeg håber dog at vende tilbage i det nye år, men lige nu kan jeg ikke. I kan læse mere om hvorfor i det næste jeg har skrevet. Tak for jeres forståelse og til alle jer der følger mig 🙂 Husk at der er rigtig mange brugbare opskrifter på bloggen.

Jeg ønsker jer alle en rigtig glædelig jul,
samt et lykkebringende nytår.

 

Dårligt nyt
For nogle uger siden fik jeg dårlige nyheder. Eller måske bare realistiske nyheder. Jeg har tænkt meget over om hvordan jeg skal formidle dem og om jeg skal. Jeg har valgt at være åben omkring min sygdom og det fortsætter jeg med.

Jeg var til lægesamtale og fik at vide, at når væsken sætter sig på lungerne igen, så er løbet kørt. Det er tumorvæv, der er dannet i lungernehinderne (det var så første gang jeg hørte det). Hun kunne ikke rigtig fortælle mig en plan, andet end at vi må tage det som det kommer – dag for dag. Lige nu håber jeg bare på en jul og at den bliver nogenlunde ok. Jeg har slet ikke fået taget det ind endnu, så ved ikke helt hvad jeg skal skrive. Jeg kan slet ikke forholde mig til det hele. Det er så ufatteligt.

Jeg har jo egentlig fået det at vide før, men greb jo chancen med Kemo igen. Nu hvor jeg kan mærke realiteten og mærke at det går ned ad bakke, så er det bare skræmmende. Skræmmende fordi jeg ved at det kan gå så hurtigt, få uger. Men det kan også trække ud med lidelser og smerter.

Indlagt
Og så skete det der ikke skulle ske. I sidste uge blev jeg rigtig sløj. Fredag begyndte jeg at kaste op, fik høj feber, host og forkølelse. Jeg var så ufattelig syg. Holdte dog til søndag, hvor jeg så måtte give op og blive indlagt. Her fik de heldigvis stoppet opkast og mavesmerte, samt givet mig ilt. Men jeg var indlagt i 4 dage.

Nu er jeg hjemme igen. Ikke frisk, men bedre. Jeg fik taget røntgenbillede af hjerte og lunger. De viste desværre at jeg har fået væske på venstre lunge nu. Bare en smule og at der fortsat er væske på højre lunge. De kunne ikke rigtig fortælle mig om væsken på højre lunge var blevet mere eller var tilsvarende det jeg havde ved sidste CT scanning. Men jeg havde en infektion og blærebetændelse, som jeg kom i behandling for. De tilbød at forsøge at dræne min højre lunge, hvilket jeg har sagt nej til. Eller jeg har udskudt det lidt. Jeg tror nemlig selv på, at jeg har haft en betændelses tilstand der har sat sig på mine luftveje (hoster slim). Det kom så pludseligt i sidste uge (fra dag til dag), at jeg ikke tænker der er kommet mere væske. En god erfaren læge gav mig faktisk ret og sagde at han ville have valgt det samme. Jeg kan jo altid blive tømt i næste uge (hvis det virker).

For det er der jo netop tvivl om. Min lungehinde er så tyk, at den er svær at komme igennem og så er der den tykke væske. Sådan var det sidst de tømte i august. Og jeg fik jo at vide til lægesamtalen, at de ikke kunne dræne (tømme) igen. Jeg er så også virkelig angst for at få det gjort igen, da det var så frygteligt sidst. Og når man så ikke ved om det vil virke – ja, så vil jeg hellere se og vente lidt.

Resultater er at jeg nu er hjemme. Jeg har fået en iltmaskine sat op herhjemme. En stor larmende sag, med en 24-25 m. slange tilsluttet, som jeg har i næsen 😉 Den er møg irreterende, larmer og genere. Men jeg er hjemme og nyder det. Jeg synes også at jeg mærker lidt fremgang, så tænker lige nu at min teori er rigtig 🙂 Katten er så løbet hjemmefra. Først her på dag tre er hun kommet listende ind og lader til at acceptere maskinen og slangen (tak for det).

Husk lyd på denne video – hvis du vil høre maskinen fra helvede 😉 Maskinen fra helvede med den lange slange. Fordelen er at man altid kan finde mig i huset – bare følg slangen 😉

Julen
Pyhhh, jeg er presset. Da helbredet virkelig skifter fra dag til dag og jeg har brugt det første af december på at være syg og indlagt, så er julen pludselig meget tæt på. Jeg kæmper for at få styr på gaver, mad, juletræ osv. Men heldigvis er jeg omgivet af fantastiske hjælpsomme mennesker:) F.eks har en familie (en af børnenes klassekammerater)  tilbudt at lave maden for os hvis vi ikke kan. Det er en fantastisk stor hjælp for mig. Robert har dog sagt han vil kaste sig ud i et forsøg hvis jeg guider ham 🙂 Så det prøver vi. Men bliver jeg mere syg, så er det fantastisk at få maden leveret 🙂 Den hjælpsomme familie har også insisteret på at levere hjemmelavet Ris a la mande og gave. Altså er det ikke bare vildt. Jeg er dybt taknemlig (og det er Robert i øvrigt også).

Julegaverne er ved at være på plads, med stor tak til nettet 😉 Børnene og Robert henter juletræ i weekenden, så jeg tror vi når det hele og at det bliver jul igen i år. Dog er det med kæmpe kompromiser fra min side. Jeg plejer at bruge hele december på at bage, shoppe, pynte osv. I år har jeg dog fået bagt farmor´s håkonskager. Ellers er det ikke jul, så heldigvis nåede jeg at bage dem før jeg blev syg 🙂 Jeg kan dog mærke at jeg ikke er helt tilfreds med mig selv og det er svært at være så utilstrækkelig. Jeg prøver at huske på, at det vigtigste er, at jeg er her og at vi er sammen. Om småkagerne er købt eller hjemmelavet betyder intet. Men det er svært for mig. Jeg vil så gerne det hele og jeg hader at være begrænset. HADER, HADER, HADER denne møg sygdom.

Gode oplevelser
Inden jeg blev syg i sidste uge, nåede jeg dog at have nogle skønne oplevelser. Både alene og med børnene. Jeg var jo på Gilleleje Badehotel med min kære kusine og sikke en fantastisk tur. Jeg er så glad for at jeg gjorde, for jeg nød hvert et sekund 🙂

Sidste tirsdag holdte vi alle en pjække dag og tog i City 2. Turen var givet til os af en af min kære Engle (en gruppe skønne mennesker der støtter og hjælper mig på Facebook) og vi havde en skøn dag. Jeg er så taknemlig for den dag, for børnene var lykkelige (og det gør jo mig ekstra glad). Vi var der i 7 timer (ja, det klarede jeg virkelig). Børnene løb på skøjter, vi spise skøn mad, vi shoppede, spiste is, shoppede og shoppede. Det var så skønt. Der er endda penge til en biograftur også 😉 Så tror børnene og Robert skal ind og se Frost i julen 😉

Jeg og familien kom af sted og hente juletræ. Godt nok ikke fæld selv som vil ellers havde planlagt, men vi kørte ned et sted i byen, hvor der er et godt udvalg. Her valgte vi det smukkeste træ 🙂 Det var hyggeligt, selvom jeg var med rollator og iltflaske. Det var dejligt at lave med børnene.

Min kære kusine har lavet en adventskalender til mig. Fortæller jer om det, for det er bare sådan en fantastisk ide og betyder så utrolig meget for mig. At hun har gjort sig, så meget umage og tænkt så meget på mig varmer virkelig mit hjerte. Hver advent får jeg et lille brev med søde ord og nogle små hyggegaver. Jeg elsker det og føler mig helt speciel 🙂 Giver ideen videre, så andre måske kan glædes så meget som jeg gør 🙂

1 advent fik jeg en flot thekop, lækker the, og scones (jeg kom jo aldrig til London). Hvor er det blevet nydt.

2. advent fik jeg en neglelak, en læbepomade, og en neglebåndscreme. Hygge, pleje og forkælelse til mig 🙂

Jeg tager en dag af gangen. Da det er så forskelligt hvordan jeg har det, så er det det eneste jeg kan gøre. Prøver at planlægge min energi og acceptere at jeg måske bare kan kigge på. Men jeg er her og det er det vigtigste. Om nogen, drømmer jeg om et mirakel her til jul. Jeg håber at få længere tid sammen med mine kære. For jeg er på ingen måde klar endnu. Der skal være mere tid, hvordan ved jeg så ikke, men må tro på det.

Jeg kæmper for at få kasserne til børnene lavet færdige, kæmper for at få skrevet det hele og nok ned, men det virker så uoverskueligt. Det er hårdt mentalt og fysisk at lave det. Ofte kan jeg ikke sidde med det så længe af gange, da det tager al min mentale energi. Snart må jeg nok bestemme mig for at afslutte de projekter og affinde mig med at det må være godt nok. Jeg vil jo så gerne give dem alt, så de intet mangle, men må nok indse at den opgave er umulig. Men lidt er bedre end intet.

I disse dag kramme vi meget og hygger. Den bedste stund er at se Tinka sammen om aftenen. Vi spiser småkager (vi har nok alle taget 10 kilo på efter jul) og sidder tæt i sofaen. Det er så dejligt. Lille juleaften kommer min kusine og hendes børn, for at hjælpe med at pynte vores juletræ. Det bliver bare hyggeligt. Julen aften skal vi holde her med dejlige farfar. Vi er blevet inviteret julefrokost 2.juledag, men nu må vi se. Det er en stor omgang for mig med så mange mennesker og iltflaske. Men jeg vil jo gerne, så lad os se om det ikke er muligt 🙂 Nytårsaften skal vi i Tivoli. Skal hente rullestol hos kommunen i næste, så Robert kan skubbe mig rundt. Det er vist en ganske god løsning i år. Jeg glæder mig til at se det smukke gamle Tivoli og se børnene have det dejligt 🙂 Tak til mine engle for at have gøre den tur mulig 🙂

Der er en god tid i vente og jeg håber at kunne nyde det. Jeg ser frem til det hele 🙂

Af hele mit hjerte takker jeg jer der har hjulpet mig og familien her i løbet af året. Det har så stor betydning for os. Og tak til jer læsere for alle jeres søde og ord og ønsker for mig. Det hele varmer og hjælper mig på de svære dage.

Af hele mit hjerte ønsker jeg jer en rigtig glædelig jul,
samt et lykkebringende og lyst nytår.

 

Vores drillenisse Julius er også flyttet ind i år 🙂 Og hold nu op han har fundet på
mange sjove ting allerede. Vi elsker ham 🙂

 

 

(Visited 499 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Pause, opdatering og Glædelig jul

 1. Jeg har fulgt dig en del år, og ofte benyttet mig af dine opskrifter da de er virkelig lækre og pco venlige.
  Har fulgt dig længe på
  Sidelinjen, Det er umådeligt trist det du går igennem lige nu, håber dog du får en dejlig jul med dig og din familie, og der kommer flere lækre opskrifter i det nye år

 2. Også en glædelig jul til dig og din familie. Må held og lykke tilsmile jer i det nye år. Du er så fantastisk sej og stærk.

 3. Det er hård læsning, men hold op hvor jeg beundrer dig for det drive du har.
  Du er alvorlig syg, men alligevel mestrer du at danne rammerne for en nærværende jul i din familie.
  Det glæder mig at høre, at I har et fantastisk netværk, der kan træde til og hjælpe jer praktisk – men også sørge for I kan komme ud og nyde hinanden i jeres familie.
  Jeg ønsker jer en glædelig jul og håber virkelig det bedste for jer – for det fortjener du.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *