Et flot og virkelig lækkert brød. Det er super nemt at bage. Der er en dejlig basilikum pesto i (hjemtaget fra Italien). Men man kan bruge lige den pesto man kan lide. Oplagt er det måske at bruge f.eks ramsløg, som passer lidt til årstiden (hvis det ikke er for sent).
Brødet gør sig flot på bordet. Gæster bliver imponeret og det er jo altid rart 😉 Smager lækker og brødet passer faktisk til stort set alt mad. Jeg bager ofte to og fryser det ene ned. Så er der altid nemt brød 😉 Et rigtig sommer brød til den sommer, jeg satser på snart kommer 🙂
Jeg havde håbet på nogle dejlig afslappende dage her i weekenden. Men blev akut indlagt i fredags, så det var lidt skuffende sidde alene på hospitalet og bare glo ud af vinduet. Hader, hader, hader det. Nu er jeg heldigvis hjemme igen og nyder det så meget. Fik nydt haven lidt i går og fik grillet om aftenen. Vi sad endda ude og spise. Så kan man næppe forlange mere. Okseculotte, nye kartofler og div. Åh, det var godt.
Det blev også lige til en smuk solnedgang 😉
Smuk solnedgang i Holbæk – fra vores stue 😉
Husk at følge FruSpinat.dk på Instagram.
Pestobrød
Opskrift af fruspinat.dk
– 1 brød
2 dl. lunkent vand
10 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. oliven olie
1 spsk. sukker
2 dl. hvedemel
ca. 4 dl.tipo OO
1 glas pesto (jeg brugte basilikum)
1 æg til at pensle med
Udblød gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og sukker. Rør det sammen. Tilsæt hvedemelet og ælt det godt igennem. Ca. 10 minutter med røremaskinen. Derefter tilsættes tipo melet lidt af gangen. Fortsæt til du har en luftig dej, der ikke klister. Ælt dejen rigtig godt. Dejen har godt af at blive æltet – jo mere, jo bedre 🙂 Så gerne 10 minutter med maskinen. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Rul dejen ud. Målene betyder ikke så meget (se også billederne for fremgangsmåden). Men ca. 1 meter lang og 40 cm. brød. Fordel pestoen på dejen. Rul dejen sammen til en lang roulade. Smør en franskbrødsform og del dejen om i længder der passer til formen – gerne et par cm. kortere. Læg dej stykkerne ned i formen og stil det et lunt sted i ca. 1 time. Pensel brødet med sammenpisket æg. Bag brødet i en ca. 180 grader varm ovn eller grill i ca. 40 minutter (indirekte). Hold øje med brødet undervejs. Det er gennembagt, når det lyder hult, når du banker på det 😉
Hvis du griller, så pas på med undervarmen. Hæv evt. formen fra risten.
Tip
Hvis du bager det i ovnen, er det samme temperaturer og tid, som når du bager dem på grillen.
Fruspinat.dk
Rullet ud og smurt med pesto
Skåret i skiver og lagt i formen
Færdigbagt på grillen (det kan sagtens bages i ovnen også)
Flot brød
Så flot er brødet når man skær en skive