Planke mørbradbøf med baconsauce

Hermed den bedste ret, der længe er lavet her i huset 😉 Svinemørbrad indbagt i kartoffelmos og med en fantastisk baconsauce til. Intet mindre end et perfekt måltid. Vi fik dog også noget salat til 😉 

Jeg har gennem tiderne lavet rigtig mange plankebøffer, for det med at tilberede kødet på den måde, giver en lækker unik smag. Jeg har lavet det både med bøffer og hakkebøffer. Endda også med blomkålsmos 🙂 Alle dejlige udgaver. Men jeg havde aldrig prøvet det med svinemørbad før. Det er nok velkendt hos mange, men jeg havde ikke prøvet det før. Det giver et meget mild og smagfuld stykke mørbrad og dejlig sprød kartoffelmos.

Samtidig lavede vi den helt fantastiske baconsauce til. Mums, den er bare god. Det havde nok været oplagt at lave en champignonsauce til og det ville uden tvivl også smage godt. Vi fik dog lyst til baconsaucen. Og vi synes den var perfekt til. Vi lavede også en stor dejlig skål frisk salat. Et rigtig dejligt måltid mad blev det til, der blev indtaget på terrassen i det skønne forårsvejr. Jeg ved godt at det er lidt pjattet at opskriften er til tre personer, men det passer til vores familie. Mindstemanden nægter at spise sådanne noget, så han får en rugbrødsmad 😉

For er det ikke fantastisk, det vejr? Vi nyder det så meget her i ferien. Børnene er ude hele tiden, spiller fodbold, hjælper til med forårsrengøringen, piller ukrudt, løber på løbehjul osv. Robert prøver at få lidt styr på haven og vi har gang i nogle flotte plantekasser til terrassen foran stuevinduerne. Det er så hyggeligt og dejligt. Jeg sover så det meste af dagen, men bare det at kigge ud og se blå himmel og solskin er fantastisk. Jeg kryber også lidt udenfor engang imellem. Jeg er nød til at være i skygge, da solen gør ondt på min hud, men så sidder jeg der i skygge og kigger på det hele vokse. Så bliver livet nydt 🙂

Der plejer at komme en del spørgsmål til de planker, som jeg laver bøfferne på. Så prøver lige at komme dem i forkøbet. Plankerne kan købes i de fleste grill afdelinger i byggemarkederne. Men også i større supermarkeder. Ved også at Holm har lavet nogle flotte nogle.

Jeg har grillet mine plankebøffer. Men man kan sagtens lave dem i ovnen. Det er samme grader og tid.

 

Husk at følge FruSpinat.dk på Instagram.

 

Brunet mørbrad i midten og så er jeg begyndt at sprøjte mosen omkring.

 

Luk helt til med mos, så al saften bliver inde i mørbraden.

Her kan man se de små rum jeg laver til saucen. Her kan man også lægge f.eks champignons, peberfrugt osv. 

 

De færdige plankebøffer. Det ser måske ikke så spændende ud, men det smager fantastisk.

 

Prøv lige at se her :))) MUMS…………………………..

 

 

(Visited 580 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *