Som lovet kommer her en ny udgave af pull apart brød. Denne gang i en mad udgave 🙂 Det er så hyggeligt at sætte sådanne et brød på bordet og sidde og brække stykker af 🙂 Man kan putte forskellige krydderier i alt efter smag.
Pull apart madbrød
–2 brød
4 dl. vand
25 g. gær
2 tsk. salt
2 spsk. olie
1 tsk. oregano
1 tsk. timian
skallen af en lime
saften af 1/2 lime
200 g. sigtet speltmel
ca. 400 g. tipo 00 mel (kan erstattes med hvedemel)
olivenolie til pensling
lidt mælk til pensling
Opløs gøren i vandet. Tilsæt salt, oregano, timian, limesaft, limeskal og olie. Rør det godt. Tilsæt speltmelet og rør til det det er helt fordelt. Tilsæt derefter tipo mel lidt efter lidt, til du har en ikke klisteret dej. Stil dejen et lunt sted i en times tid. Husk at lægge et fugtigt viskestykke over.
Rul dejen ud. Det skal være så firkantet og fladt som muligt. Det har ikke den store betydning med størrelsen, bare dejen er tynd. Smør dejen med olie. Rul dejen sammen til en lang roulade. Skær dejen ud i 10 skriver. Beklæd to brødforme med bagepapir og læg 5 skiver i hver form. De skal sættes tæt. Dæk brødene med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i cirka 1 time. Pensel brødene med lidt mælk. Bages i 30-40 minutter i en 180 grader varm ovn.
Den udrullet dej
Rullet til en lang roulade
Sat i formene
Og det færdige lækre resultat 🙂
Mums, det brød ser sørme godt nok lækkert ud! Det må jeg hellere prøve en dag:-)
Katrine