Ristaffel

Ristaffel – husker du det fra 80érne? En sjov og festlig ret, som er super hyggelig at spise. Her i huset får vi det faktisk jævnligt, da det bare er så hyggeligt med alle de skåle, med forskellige ting i. Børnene elsker det 😉  De hygger sig så meget med at sidde og tag fra de forskellige skåle og selv bestemme hvad de vil spise 😉 Og det er jo ret enkelt og nemt at lave. Jeg laver så både almindelige ris og blomkålsris. Så er der noget til alle. Vi får som regel også en kålsalat til.

Det er en sund og lækker middag 🙂 Vi sidder længe over det og snakker, griner og pjatter. Især fordi farmand bare aldrig lære at spise med pinde 😉 Børnene er faktisk blevet ret gode til at spise med pinde efterhånden. Jeg har købt sådanne nogle begynder pinde (der sidder sammen) i Tigerbutikken, og de er et hit. Jeg har i øvrigt også serveret ristaffel for gæster og det er altid et hit. Mad der samler – også selvom det er total 80ér menu 😉

Endnu en god ting ved ristaffel, er at man kan lave den efter hvilken kost man foretrækker. Det vi fik på billedet er mest low carb, men man jo sagtens lave det med ris, almindelige forårsruller osv.

Dette indlæg er mere ment som inspiration og for at vise hvor let og enkelt man lave en rigtig hygge middag 🙂 Her er hvad jeg valgte at servere i fredags.

Vi fik
små omeletter
kokosflager
peberfrugt
majs
ærter
rosiner
peanuts
ananassalat af spidskål, gulerødder, ristet sesam. Med en dressing af saften fra en clementin og lidt olie.
Kylling i peanutbutter sauce
Kinesisk svinekød med blomkålsris

 

Andre gode idéer som man kan sætte på bordet 🙂
Cherrytomater
Bønnespire
Vandkastanjer
Forårsløg
Champignons
Radisser
Mango tern
Syltet mango
Alle former for nødder
Tørret frugt (mango, ananas osv.)
Mini forårsruller (kan nemt købes)
Sprøde forårsruller, uden mel  (du kan også købe almindelige eller lave dem selv)
De  friske rejeruller er også så hyggelige at sidde med
Asiatiske fiskespyd er også en mulighed (de er tilberedt uden mel)
Et andet forslag kunne være Lisedal med kalkun, korma karry og tomat
Friske Blomkålsris
Nudler
Stegte ris
Stegte nudler

Og idéerne kan fortætte. Det er bare at sætte alt det på bordet som du kan lide 😉

 

 

 

 

 

Det var disse ting jeg valgte at sætte på bordet – denne gang 🙂

 

Nogle andre bud kunne være de ting du ser herunder 🙂 Her de lækre asiatiske fiskespyd

Sprøde forårsruller – hjemmelavet og uden mel

 

Friske forårsuller, der er vildt sjove og hyggelige at lave

 

  Du kan også servere blomkålsris til. Eller selvfølgelig helt almindelige ris 🙂 Her er det

Kinesisk svinekød med blomkålsris

 


 Årstiderne lavede på et tidspunkt denne ret, der smager helt fantastisk Linsedahl med korma karry og tomat Denne ret kunne også være dejlig at få til ristaffel 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 121 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *