Rødvinsmarineret lammeskank med grøntsagsmos

lammeskankDet man tænker mest på når man taler om påske mad, er vist helt sikkert Lammekød. Derfor har jeg købt et lille parti lækkert lammekød af forskellig slags. Det her er den første af de lækre lammeretter som I får:-) Og efter min mening en af rigtig god en af slagsen. 

Jeg har længe gerne ville prøve at lave lammeskank. Synes det ser så lækkert ud og det ikke så fedt som svineskank. Lammeskanken er det øverste af lammekøllen og det er altid det bedste på en kølle (hvis du spørg mig). Jeg har tilberedt dem i min Römertopf, men du kan sagtens bruge et fad eller en gryde. Alt efter hvad du har.

Igen må jeg sige at kødkvaliteten kommer bag på mig. Mums,  det var så lækkert og smagfuldt. Det blev virkelig nydt. Jeg var helt ærgerlig over at vi ikke havde inviteret gæster på denne ret;-)

Ang. Lammekød og påsken, så har jeg læst mig til følgende – at vi spiser lam til påske, fordi det er forårsmad, som symboliserer påskens budskab. Jesus blev ofret som et uskyldigt lam. Jeg må så indrømme at jeg spiser lam fordi det er noget af det bedste kød der findes;-) Men årsagen er jo lige meget;-)

Energiberegningen er lidt svær i denne opskrift. For faktisk er meget af en lammeskank jo ben, og meget af rødvinen fordamper. Jeg har dog kastet mig ud i en energiberegning. Den er uden rødvin og smør (som jeg altid bruger i mosen – men det må du om).

 

(Visited 203 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *