Disse smukke rosenkager er altid et kæmpe hit på kagebordet. Og de er faktisk ret nemme at lave 🙂 men de tager lidt tid. De har dog intet med roser at gøre – andet end udseende. Det er bagt uden mel og sukker. Nemme kager der ligner en million.
Mine børn elsker muffins. Især topping. Jo finere kagerne er jo bedre smager de. Altså hvis man spørg Nicolai 🙂 Han er totalt forelsket i disse muffins og jeg er glad fordi kagerne ikke er spækket med sukker. Vi laver dem engang imellem sammen og han elsker at folde blomsterne, som han siger. Det er så hyggeligt.
Så her på en lidt kedelig mandag morgen, får I en hel buket roser og de er endda spiselige 😉
Rosenkager
– 12 stk.
2 æg
1/2 dl Sukrin+ (kan erstattes af 1 dl. sukker)
1 dl Pofiber
3/4 dl mandelmel, fra Funktionel mad fedtreduceret
1 dl mælk
1/2 dl smeltet smør
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
2 dråber mandelessens (eller efter smag)
Topping
3 røde æbler
Saften fra en halv citron
vand
Pynt
1 granatæble
Del æblerne i halve og tag kernehuset ud. Skær de halve æbler i meget tynde skiver. Jo tyndere skiver du skærer æblerne i, jo nemmere er de at forme. Brug gerne et mandolinjern. Kom skiverne i en skål. Dæk dem med kogende vand og tilsæt citronsaften. Lad dem ligge i vandet til du skal bruge dem.
Pisk æggene med sukrin, til det bliver luftigt og hvidt. Tilsæt resten af ingredienserne og lad dejen hvile i 5 minutter. Kom muffinsforme af papir ned i en muffinform med plads til 12 kager. Fordel dejen i de 12 forme – der skal kun lidt i hver. Fold nu æbleskiverne rundt langs kanten, ind mod midten i alle formene (Se billedet her under). Det tager lidt tid, men det er værd at gøre sig umage med. Bag kagerne i ca. 10 minutter i en 180 grader varm ovn (almindelig ovn).
Når kagerne er afkølet, kan de pyntes med granatæblekerner.
FruSpinat.dk
Dej i bunden og så sætte æbleskiver ned oven i dejen
Så fine bliver kagerne når de er færdige
De ligner fuldstændig en rose
Det lyder skønt – elsker den der marcipaneffekt mandelmel giver. Og rosen gør dem bare så så fine.
– A