Hverdagsmad er mange ting 🙂 Og heldigvis for det. Jeg elsker at bruge forskellige tilberedningsmetoder, for at gøre maden lidt anderledes. Her bruger jeg kurven til grillen. Det gør at kødet bliver super lækkert og sprødt. Hvilket grøntsagerne også bliver. Og så er det jo det brunet smør der gør retten super ekstra dejlig 😉
Retten er hurtig at forberede og passer sig selv på grillen. Så det er en perfekt hverdagsret i mine øjne. Sprødt lækkert flæsk, grillet løg, bønne der får en fantastisk smag på denne måde og lækre søde majs. Det er en fuldendt ret 😉 Mosen kan man lave på mange måder. Denne gang valgte vi dog en helt almindelig kartoffelmos til og det smagte godt. En god rodfrugtmos havde måske været lidt mere i sæson, men den tager vi en anden dag 😉
I tilfælde af at du ikke har en kurv til grillen, så kan du bruge en grøntsagsbakke og vende det rundt engang imellem. Alternativt kunne være en stege bakke, hvor man også vender det. Det kunne man også gøre i ovnen 😉
Rundtosset Kurve ret
med brunet smør
Opskrift af FruSpinat.dk
Kurve ret
1 kg. svinebryst
300 g. perleløg (jeg brugte frost)
300 g. grønne bønner (også frost)
1 ds. majs
salt og peber
grillkrydderi
Kartoffelmos
1 kg. kartofler til mos
1½ dl. fløde eller mælk
20 g. smør
salt og peber
250 g. smør til brunet smør
Kurve ret
Skær svinebrystet i tern og vend dem i salt, peber og grillkrydderi (hvis du har tid så lad det gerne trække en times tid). Læg det i kurven. Snit (eller knæk) bønnerne i mindre stykker og kom også dem i kurven sammen med perleløgene. Luk kurven og kom den på grillen. Lad kurven snurre rundt på en ca. 220 grader varm grill i ca. 40 minutter, til flæsket er sprødt. Åben kurven og kom majsene i. Kom det hele op i et fad.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne møre. Damp dem tørre. Mos kartoflerne. Tilsæt mælk eller fløde, smør, salt og peber. Rør det sammen. Alle har deres egen måde at lave kartoffelmos på. Vi bruger håndmixeren eller en kartoffeljern (der laver kartoffelsne). Men lav kartoffelmosen som du selv kan lide den 🙂
Brunet smør
Kom smørret op i en gryde. Smelt smørret ved middel varme og lad det blive brunt. Si det inden servering, da bund smuldret ikke smager så godt. Du kan smage brunet smør til med mange ting, som f.eks krydderurter, nødder eller andet godt. Vi kan godt lide det helt uden noget, da det giver sådan en lidt nøddeagtig smag.
Anret med en klat kartoffelmos, kurve retten og top med brunet smør.
Fruspinat.dk
Det hele kommet i kurven og klar til en tur i rundtossen
Og så lækkert blev det. Virkelig en god ret.