De her kartofler er nogle af de bedste kartofler, som jeg nogensinde har smagt. Det er vi fuldstændig enig om her i familien 😉 De er sprøde, bløde, og smager helt vildt fantastisk. Vi har lavet dem en del gange, de sidste par måneder og nu skal I altså have opskriften 🙂 Måske er de ikke så velpolerede og fine på et billede. Men jeg lover jer smag for alle pengene 😉
De kan laves uden hvidløg, men er afgjort bedst med 😉 Jeg har lavet dem både på grillen og i ovnen og de bliver lige lækre. Alt efter hvad man er til. Man kan også potions anrette dem på små pander eller små skål. Alt efter hvad man nu er til. Kartoflerne mætter meget, da der er så dejligt meget smør til, så vi har til to dage – 4 personer.
Hvis man nu vil friske kartoflerne ekstra op, så kan man lægge små baconstykker over kartoflerne fra starten af. Den tilsætter lidt ekstra sprødt og selvfølgelig den lækre baconsmag 😉
Husk du kan følge Fru Spinat på Facebook. Så får du besked hver gang der bliver postet nye lækre opskrifter 🙂
Rustikt kartoffelfad
1,5 kg. kartofler
4 løg
2-4 fed hvidløg
150 g smør
1-2 tsk. salt (alt efter hvor salt du kan lide dine kartofler)
50 g. revet mozzarella ost
Smelt smørret ved svag varme (det skal ikke blive brunt) i en lille gryde. Snit løgene groft og hæld det i smørret sammen med presset hvidløg og salt. Lad det stå og snurre (meget svag varme), mens du ordner kartoflerne. Kartoflerne skrælles hvis du vil det, ellers kan du også bruge dem med skræl og bare vaske dem godt.
Læg kartoflerne på en smedejernspande eller i et ovnfast fad, så de står tæt. Skær kartoflerne i skiver (helt igennem), mens de ligger på panden eller i fadet. Hver kartoffel skæres i 4-6 skiver, alt efter størrelse). Kartoflerne skal stadigvæk være samlet. Hæld det smeltet hvidløgssmør (samt løgene) over. Fordel det godt over kartoflerne. Drys med salt. Bag kartoflerne i ovnen eller på grillen (indirekte) i ca. 30 minutter ved 200 grader. Tag fadet ud og kom revet ost over. Bag kartoflerne videre i 15-30 minutter, til de er møre og gyldne.
FruSpinat.dk
De rå kartofler overhældt med løg og smør. Klart til lidt varme.
Så er kartoflerne bagt. Møre, lækre, sprøde og de dufter dejligt.
Lidt lidt grønt på toppen og vi er klar
Vi fik de lækre kartofler til en flanksteak og glaseret løg. Vi behøvede ingen sauce da kartoflerne er så lækkert fyldt med smør 😉 Et super måltid.