Saganaki

Saganaki

Når man rejser i Grækenland støder man ofte på en forret der hedder saganaki. Det lyder jo ikke helt græsk, men det er det. Saganaki er faktisk navnet på en lille pande med to håndtag, som retten laves i. Det laves i et utal af udgaver. Hver husmoder har sin egen version og det gør det jo svært at gengive 😉

Jeg har boet på øen Lefkada (Lefkas) i et par år. Her fik jeg ofte en saganaki version som denne. Smeltet ost med grøntsager og det er den jeg bedst kan lide.  Man spiser det med lækkert brød til 🙂 Og retten kan laves i ovnen og på grillen. Det er en helt fantastisk forret, som er nem at lave. Smagene og duftene er helt fantastisk.

Hvis du vil varierer saganaki, kan du prøve at lave det med rejer eller muslinger. Du kan bruge oste der bliver bløde ved opvarmning. Jeg bruger gerne fårefeta eller halloumi. Det synes jeg bliver bedst 🙂 Jeg ved der står oliven i opskriften, men de er ikke med på billedet 😉 Grunden er at ingen i vores familie spiser dem 😉 Men de høre med i en klassisk saganaki 🙂

Desværre har jeg ikke en ægte saganaki pande, men det står hørt på ønskesedlen 🙂 Og en oplagt gave til mig selv, når vi skal til Grækenland næste gang 🙂

Jeg har skrevet at opskriften er til to personer, men vi laver ofte en 4-5 forskellige forretter og dykker ned i dem 😉 Nogle gang udgør forret hele måltidet her i huset. Der er bare intet bedre.

Saganaki1Efter en tur på grillen går farvene lidt af, men smagen er fantastisk 😉 Når man tager lovet eller sølvpapiret af strømmer duftene en i møde 🙂 Og man føler helt at man sidder på en græsk taverna.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *