I weekenden lavede jeg endnu en omgang af de her lækre saltmandler. Jeg er blevet helt afhængig af dem 😉 Skynder mig lige at skrive at de sagtens kan laves i ovnen også. Det er bare så meget nemmere på grillen, og så får de også lige en lidt røget smag med, som jeg elsker 😉
For at holde min mave i gang, med den kemo jeg får i øjeblikket, skal jeg fast spise en håndfuld nødder hver dag 🙂 Så det er jo en god undskyldning for at lave og ikke mindst spise disse salt mandler 😉 ØV, øv, øv (ironisk). Jeg har prøvet at give dem lidt andet smag. Lakridspulver, kanel osv. Men vender altid tilbage til de her klassiske salt mandler.
Det er en stor portion mandler, som holder længe selv herhjemme. Også selvom jeg bruger dem til alt – snack, salattopping, topping på gryderetter osv. Jeg kommer mandlerne i patentglas, og tager de mandler ud jeg skal bruge. Så holder de sig sprøde og lækre meget længe 🙂
De er super nemme at lave, sunde og smager skønt. En super snack. Jeg spiser dem foran tvét om aftenen. I dag bliver det til Robinson 😉
Saltmandler
– Opskrift af FruSpinat.dk
500 g. mandler
5 dl. vand
50 g. salt (evt. lidt mere hvis du vil have dem meget salte)
Bruger du grillen
Opløs saltet i det kogende vand. Kom mandlerne i saltvandet og lad dem ligge i ca. 30. minutter. Kom dem enten en grillbakke til grøntsager eller du kan lave dem i kurven på rotisserie. Jeg brugte grillbakke. Grill mandlerne indirekte i ca. 20-25 minutter ved 200 grader, til de er tørre. Hvis du bruger grillbakken, så skal de lige vendes et par gange 🙂 Lad mandlerne bliver kolde 🙂
Bruger du ovnen
Tænd ovnen på på 200 grader (varmluft). Opløs saltet i det kogende vand. Kom mandlerne i saltvandet og lad dem ligge i ca. 30. minutter. Hæld vandet fra. Fordel mandlerne på en bageplade, beklædt med bagepapir. Kom mandlerne i ovnen til de er tørre. Det tager omkring 20 minutter. Vend dem et par gange undervejs. Lad mandlerne blive kolde.
FruSpinat.dk
En tur på grillen
Når de har et hvidt skær og er tørre, så er de færdige
Så er det bare at gå igang 😉