I dag gør jeg op med et barndomstraume 😉 Påskelørdag – en dag jeg frygtede som barn. For den stod på skidne æg, og der findes bare ikke noget værre. Ikke på grund af æggene, men mit problem ligger i den frygtelige sennepssauce der hører til. OG vi fik ALTID sennepssauce til. de sidste år har jeg lavet min egen udgave af skidne æg og den er helt uden sennepssauce 😉
Det er virkelig et grufuldt barndomsminde, som kommer op med den sennepssauce;-) Men jeg er jo vild med madtraditioner. Derfor tænkte jeg, at mine børn skal da også have skidne æg i påsken. Bare på en måde som de kan lide. Så her har jeg lavet en udgave som både jeg og det meste af familien kan lide. Mindstemanden får lov til at springe spinaten over (så han ikke også udvikler et traume).
Jeg har sat de skidne æg, sammen med en stuvet spinat, lækker kylling og selvfølgelig toppet med bacon. Det smager så godt sammen og kan virkelig anbefales. Jeg laver min spinat lidt sød, da jeg bare er vild med det sådan. Retten smager skønt og er meget enkel at lave. Så i dag hilser jeg Skidne æg velkommen 🙂
Den eneste forklaring jeg har kunne finde på, hvorfor det hedder Skidne æg, er at de er opkaldt efter lørdagen som ofte blev kaldt skidne lørdag i gamle dage, fordi det var vaske dag. Om det så er sandt ved jeg ikke. Men de skidne æg hører nu til i min påske:-) Bare på min egen måde og uden sennepssauce 😉
Skidne æg med spinat
Opskrift af FruSpinat.dk
– 4 personer
8 æg
400 g. helbladet Spinat (jeg brugte frost)
1/4 l piskefløde
1 spsk. sukker
4 kyllingefilet
1/2 l. kyllinge bouillon
salt og peber
4 Skiver groft rugbrød (undlades hvis man spiser Low Carb eller LCHF)
8 skiver bacon (eller hvor meget man nu ønsker)
Brun alle kyllingefiletterne. Tilsæt bouillon. Lad kyllingerne simre i ca. 20 minutter (alt efter størrelse). Rist baconen på en pande. Kom spinaten og fløden i en gryde. Varm det op ved svag varme, indtil det koger. Smag spinaten til med lidt salt, peber og sukker. Bliver spinaten lidt for tyk, kan du tilsætte lidt af bouillonen eller lidt ekstra fløde. Kog æggene i 6-7 minutter. Rist rugbrødet. Anret lækkert og servér:-)
FruSpinat.dk