Skidne æg med spinat


I dag gør jeg op med et barndomstraume 😉 Påskelørdag – en dag jeg frygtede som barn. For den stod på skidne æg, og der findes bare ikke noget værre. Ikke på grund af æggene, men mit problem ligger i den frygtelige sennepssauce der hører til. OG vi fik ALTID sennepssauce til. de sidste år har jeg lavet min egen udgave af skidne æg og den er helt uden sennepssauce 😉

Det er virkelig et grufuldt barndomsminde, som kommer op med den sennepssauce;-) Men jeg er jo vild med madtraditioner. Derfor tænkte jeg, at mine børn skal da også have skidne æg i påsken. Bare på en måde som de kan lide. Så her har jeg lavet en udgave som både jeg og det meste af familien kan lide. Mindstemanden får lov til at springe spinaten over (så han ikke også udvikler et traume). 

Jeg har sat de skidne æg, sammen med en stuvet spinat, lækker kylling og selvfølgelig toppet med bacon. Det smager så godt sammen og kan virkelig anbefales. Jeg laver min spinat lidt sød, da jeg bare er vild med det sådan. Retten smager skønt og er meget enkel at lave. Så i dag hilser jeg Skidne æg velkommen 🙂

Den eneste forklaring jeg har kunne finde på, hvorfor det hedder Skidne æg, er at de er opkaldt efter lørdagen som ofte blev kaldt skidne lørdag i gamle dage, fordi det var vaske dag. Om det så er sandt ved jeg ikke. Men de skidne æg hører nu til i min påske:-) Bare på min egen måde og uden sennepssauce 😉

 

(Visited 178 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *