Stjerne i denne ret er uden tvivl den lækre rødløgs Jam. Den kan friske et hvert stykke kød op og gøre hverdagsmad til noget virkelig lækkert 🙂 Du kan sagtens lave en stor portion, for det kan nemt stå nogle dage i køleskabet – hvis der altså er nok 😉
Skinkemignon kan være en lidt kedelig oplevelse. Og jeg synes det kræver noget virkelig lækkert tilbehør. Jeg finder ofte skinkemignons på tilbud eller som “udløbskød”. Og jeg køber det gerne. Det er en fedtfattig udskæring, som ikke har den store smag. Men den er perfekt til wokretter eller serveret med ris og en eller anden sauce. Men med den virkelig smagfulde Jam her, kan den pludselig blive til en rigtig lækker steg, serveret med en god salat til 🙂
Rødløgs Jamen smager i øvrigt også rigtig dejligt sammen med kylling, koteletter og skinke.
Skinkemignon med Rødløgs Jam
Skinkemignon
1 skinkemignon ca. 300 g
salt og peber
smør
1/2 l. bouillon (svinekød)
Rødløgsjam
2 store rødløg
2 tsk. brun farin (hvis du ikke spiser sukker kan du bruge sukrin gold )
salt
1/2 spsk. balsamico
1 spsk. blåbærpulver (frysetørret) (Jeg har brugt det fra Spicebar)
Brun kødet i en gryde. Kom stegen i et ovnfast fad og steg det i en 160 grader varm ovn i ca. 40 minutter (du kan selvfølgelig også bruge grillen). Hvis du bruger stegtermometer, så skal du ramme ca. 60 grader . Tag steg ud af ovnen, pak den ind og lad den hvile i ca. 20 minutter før du skære den ud. Stegen stiger lidt i temperatur, mens den hviler. Den skal gerne ende på 65 grader)
Læg løgene på grillen (med skræl) og grill dem til de er møre (Du kan også bruge ovnen 220 grader). Det tager 45-60 minutter. Tag skrællen af løgene og skær løgene groft ud. I en skål blandes balsamico og farin til farinen er opløst. Tilsæt blåbærpulver og salt. Smag til og kom løgene i. Bland det sammen lad det køle af. Nydes koldt på f.eks en bøf, eller svinekød.
FruSpinat.dk
Her bager jeg løgene. Jeg gør det på grillen, men det kan sagtens gøres i ovnen.
Bare husk at lægge dem i et fad, da de drypper 😉
Rødløgs jam en rigtig lækkerhed 😉