Spaghetti surprise (fortæl det ikke til børnene)

Som i alle andre børnefamilier, står menuen jævnligt på spaghetti og kødsauce, her i huset. Jeg har svært ved at få børnene til at spise noget grønt til det. De kan måske snige en agurkestav ned. Men løsningen er nær. Denne ret er spækket med grøntsager og de kære børn opdager det slet ikke 😉

Hvis de kære børn vidste hvor mange grøntsager de spiser på sådanne en aften, så var jeg nok ikke årets mor mere 😉 Min datter på snart 11 år, er faktisk rigtig god til at spise grøntsager. Selv når hun kan se dem. Hun ved at de er sunde og spiser dem gerne. Hun har selvfølgelig grøntsager som hun ikke spiser (rosenkål og meget kogte grøntsager). Favoritterne råkost, salat, tomater og broccoli. Men lige til spaghetti, der synes hun altså ikke at der hører grøntsager til. Min søn på 8 år nægter alt grønt. Han spiser kun agurk, rå gulerødder og tomater. Det er jo ikke det store udvalg 🙂

Når vi så får spaghetti spørger Laura jævnligt om, hvor grøntsagerne er, og bliver ked af det, når jeg siger, at vi ikke skal have grøntsager i aften. Det griner jeg altid lidt af (inden i mig selv). Hun skulle bare vide 😉

Det korte af det lange er at dette er en ret, hvor man virkelig kan skjule grøntsagerne. Man kan også undgå madspild, da man faktisk bare kan bruge de grøntsager der er i køleskabet. Er de lidt bløde er det også ok i denne ret 😉 Det eneste er at har man meget opmærksomme og kræsne børn, skal man tænke lidt på de farver grøntsagerne, som man bruger, har. Bruger man mange grønne grøntsager, så bliver saucen en mystisk farve 😉 En rødbede kan dog skjule en del 😉

Vi kommer gerne ost på vores spaghetti. Og gerne den der “sure sokke” ost, som er parmesan ost 😉 Vi får også gerne et hvidløgsbrød til 🙂

Man kan lave spaghetti kødsauce på rigtig mange måder. Man kan bikse det hele sammen og servere det på 30 minutter. Men efter jeg har for nogle år siden, prøvede at lade min kødsauce simre i et par timer, så er det vejen frem herhjemme. Det giver en helt anden dybde til retten og kødet bliver så lækkert. Man kan sætte retten over og lave andet i mens. Der er ikke længere arbejdstid på det, på den måde. Det kræver dog planlægning. Og måske kan det betale sig at lave dobbelt portion, så man har noget i fryseren til en travl dag 🙂

Husk at følge os på Facebook og Instagram
Så får du besked, hver gang vi poster nye spændende opskrifter og indlæg 🙂
Fru Spinat på Facebook. Og Fru Spinat på Instagram

 

Godt ser det bare ud

Så går vi ombord. Et sikkert hit hos børnene og jeg har god samvittighed 

(Visited 450 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *