Det her er de bedste erstatninger for pomfritter, jeg endnu har smagt. De er fantastiske. Selv børnene spiser dem. De er lækre sprøde og smager af pomfrits;) De er ikke som mange af de andre slatne der florer alle steder på nette i øjeblikket 😉 Jeg fik inspiration her.
Det er genialt at først tilberede dem i ovnen og derefter i stege dem i olie. Og jeg skulle hilse fra min kære mand, og sige, at man roligt kan lave dobbelt portion, for de smager fantastisk 😉 Lige at få en hjemmelavet bearnaise til, så er den hjemme 😉
Næste gang vil jeg dog ikke lave dem som lange stænger, men korte og brede. De knækker nemt 🙂
Og så er der mange der holder ferie de næste uger. Skoler, børnehaver osv. har jo lukket over hele landet. Så rigtig god ferie til jer 🙂
Husk at følge os på Facebook og Instagram
Så får du besked, hver gang vi poster nye spændende opskrifter og indlæg ?
Fru Spinat på Facebook. Og Fru Spinat på Instagram
Blomkålsfritter
-2 personer
1 stort blomkål
2 æg
2 spsk. raps olie
2 spsk. pofiber
1 tsk. løgpulver
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. salt
1 dl revet ost
Olie til stegning (jeg brugte rapsolie)
Del blomkålen i små buketter og kog det helt mørt. Hæld vandet fra og lad det køle lidt af. Læg blomkålen på et rent viskestykke og sno det som en knallert. Pres så meget vand ud af blomkålen som du kan (denne metode er genial når du laver andre ting af blomkål). Hæld blomkålen i en skål. Tilsæt de andre ingredienser og blend det hele sammen (jeg brugte stavblender). Kør til det er en helt fin masse. Kom massen i en sprøjtepose. Sprøjt lange stænger (eller anden form) ud på en bageplade, beklædt med bagepapir). Bag stængerne i en 180 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20 minutter. De skal være gyldne, men ikke mørke 🙂 Tag dem ud og lad dem køle af.
Varm olie i en gryde. ca. 10 cm. eller mere. Når olien er varm, lægges blomkålsfritterne forsigtigt i olien. Tag lidt af gangen. Når de har fået nok (prøv dig frem), tages de op og lægges på et stykke køkkenrulle. De må ikke blive for mørke. Husk at vende dem i olien. Gentag til alle fritterne er stegt. Serveres direkte.
FruSpinat.dk
Det lyder lækkert. Jeg ville dampe blomkålen i stedet for at koge du beholder meget mere smag.
Hvad er pofiber ?
Det er tørret kartoffelfibre 🙂 Bruges meget af os der gerne vil skære ned på kulhydraterne. Man kan også bruge det til at bage med.
Tak håber jeg kan få fat på det ?
Kan man bruge noget andet i stedet for pofiber??
Jeg har faktisk ikke prøvet med andet end pofiber, så der må du prøve dig frem. Beklager at jeg ikke kan hjælpe mere 🙂
Det er bare helt i orden ☺️