Er der noget bedre end en lækker stor cookie. Sådan en du bare lige kan tage en stor bid af, sammen med en dejlig kop the eller kaffe. Jeg kan godt lide det 😉 Denne udgave smager rigtig godt. De er super sprøde og smager syndigt (på den gode måde). Servere man dem en dag til aftens kaffen, så vil ingen bemærke at de er bagt helt uden mel og sukker 🙂
At bage uden mel og sukker er jo en udfordring nogle gange. Ofte kan man godt fornemme at andre mennesker måske ikke er helt så vilde med det. Nok mest fordi de forventer noget andet og er vant til det. Vi der levet uden mel og sukker (om det er selvvalgt, eller pga. sygdom), vi bliver lykkelige for disse kager 😉 Så forvent en ny oplevelse, så bliver du ikke skuffet 😉 Jeg forklare ofte folk at man kan ikke forvente at tingene smager af sukker eller hvedemel, hvis disse ingredienser ikke er i. Margarine smager heller ikke af smør. Sådan er det 🙂 Men nogle gange, kan tingene jo faktisk smage bedre, end det man køber færdiglavet eller laver på den traditionelle måde. Og her kommer disse cookies på banen. For de smager godt 😉
Husk du kan følge mig på
Facebook og på Instagram.
1 dl peanutmel (malet usaltet peanuts) Bland de tørre dele godt sammen. Tilsæt æg, blødt smør og sirup. Bland det godt sammen. Tilsæt til sidst de hakket nødder og chokolade. Rul dejen til en pølse. Hvor lang afhænger af hvor stor du ønsker kagerne ? Stil dejen i køleskabet et par timer. Tag dejen ud og skær den i skriver. De skal være lige tykke – ca. 3 cm. (så synes jeg de er bedst). Læg småkagerne på en bradepande beklædt med bagepapir. Bag småkagerne ved 180 grader (almindelig ovn) i ca. 10 minutter. Pas på de ikke få for meget, da de så bliver sorte. FruSpinat.dkSprøde chokolade cookies
Glutenfri og sukkerfri
2 dl. mandelmel, fedt reduceret (fra Funktionel mad)
1 tsk. vanilje
1 tsk. bagepulver
1 dl. Sukrin+
2 spsk. Yacon sirup
1 æg
100 g smør (stue temperatur)
50 g. hasselnødder
40 g. mørk chokolade