Svenske kødboller med tyttebærsauce Hjemmelavet rødkål og kartoffelmos

December er jo andet end jul, men synes at disse Svenske kødboller er lidt i juleånden. Især pga. tyttebærsaucen og den hjemmelavet rødkål 🙂 Så prøv dem hvis du skal have andet end and og flæskesteg i denne måned 😉 Du kan også gemme opskriften til Januar, hvor der måske skal spares lidt på madbudgettet. Men under alle omstændigheder så smager de bare lækkert og mine børn elsker dem.

Jeg forsøgte at undersøge lidt om disse svenske kødboller i en svensk madgruppe. De er meget lig de danske frikadeller. Den største forskel er at mange svenskere tilsætter lidt sødt (honning, sirup eller sukker) til deres fars, så den bliver sød. De laves også med rasp, hvor vi jo ofte bruger mel. De færdige kødboller blev meget lækre og ikke mindst var saucen fantastisk 😉 For saucen er en vigtig ting, ved de svenske kødboller, fandt jeg ud af.  Jeg lavede tyttebærsauce til. Det gav en virkelig god smag og det blev et rigtig lækkert måltid. Jeg kom så ikke noget sødt i farsen, da jeg synes at saucen jo også tilbragte sødme. Men måske prøver jeg det næste gang 🙂

 

Husk at du altid er velkommen til at følge os på FacebookSå kan du følge med hver gang vi poster nye spændende indlæg og opskrifter på bloggen 🙂

 

Så er vi igang med at stege 🙂 Det tager lidt længere tid at forme de små kødboller end vores store frikadeller, men det er faktisk også hyggeligere at spise 🙂

 Der er nok til alle 🙂 

Svenske kødboller, med tyggebærsauce, kartoffelmos og rødkål. Guf til alle.

 

 

 

(Visited 378 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *