Tur til Gilleleje Badehotel

I weekenden var jeg så heldig, at være på Gilleleje Badehotel. Jeg tjekkede ind fredag, sammen med min skønne kusine. En tur jeg har set frem til i flere måneder. Pga. alt den møg sygdom har det hængt i en tynd tråd, men det lykkes. Og vi havde en helt igennem fantastisk tur 🙂

Min plan var, at få min kusine helt for mig selv, få snakket, hygget og bare være sammen – og det lykkes heldigvis;) Vi bliver altid forstyrret af vores dejlige børn, mænd, hunde, andre planer osv. Men denne gang var det kun os to 🙂  Rammerne var perfekte til fordybelse og ro. Da vi ankom, var der en smuk solnedgang som badet hotellet i det røde skær. Det var en halv kold dag, så det var skønt at lande på hotellet og træde ind i deres forhal, som er en stor pejsestue. Der var tændt op i pejsen og det så fantastisk dejligt og indbydende ud.

Vi checkede ind, men desværre var der gået lidt kludder i vores reservation. Den søde receptionist sagde at vi var blevet opgraderet til et par dejlige værelser på 2. sal. Og for første gang fik hun en negativ reaktion på sådan en meddelelse 😉 Jeg ville aldrig kunne komme på 2. sal. (der er ingen elevator). Jeg har netop bestilt værelserne for flere måneder siden, fordi jeg har mine fysiske udfordringer. Jeg har skrevet med hotellet og snakket i telefon med dem et par gang. Nå, men heldigvis var der tomme værelser på 1. sal, og vi kunne selv vælge de to, som vi ville have. Det var rigtig fin service. Jeg valgte et skønt værelse ud mod vandet. Der var en lille afdeling med sofa og stol, dobbeltseng og toilet. Ikke den store luksus, men hyggeligt. Min kusine fik tilsvarende værelse, dog med udsigt over noget grønt. Vi var tilfredse og jeg synes hotellet klarede problemerne på en god måde. Vi blev tilbudt en flaske champagne for ulejligheden, men jeg kan desværre ikke tåle alkohol, men det er jo ikke hotellets skyld 😉

 

Hotellet som det ser ud, når man ankommer. Man træder direkte ind i en flot og hyggelig pejsestue, som bare indbyder til at man sidder der. Desværre fik jeg ikke lige taget billeder af det.

Værelserne var indrettet på en super hyggelig måde, i en blanding mellem klassisk og gammelt. Jeg følte mig næsten hevet 100 år tilbage , hvilket er meget positivt, for allerede der indfinder roen sig. Rengøring og standard efterlader dog en del ønsker. Især badeværelset var meget slidt. Værelset var fyldt med edderkopper og spind. Jeg havde nærmest gardiner af spind. Det var i øvrigt sådan over hele hotellet. Pejsestuen, spisestuen osv. Jeg valgte at lukke øjnene for det og bare nyde turen 😉

 

Værelse nr. 16. Jeg  havde en lille hyggelig siddegruppe, eget bad og toilet, og selvfølgelig seng 😉

Ikke stort og prangende, men hyggeligt

Jeg havde den smukkeste udsigt ud over hotellets have, gård, bænk (kæmpe udgave, som mærkeligt nok vender væk fra havet)
og ikke mindst det skønneste hav. Det var så smukt.

Spisestuen, der bare var hyggelig. Billedet er var morgen, hvor man har en hvid plastik dug oven på stofdugen. Det hev lige lidt ned 😉 Om aftenen var der kun almindelig dug på. Det fungerede meget bedre og var mere i hotellets ånd.

Vi startede med at sætte os ned i pejsestuen, med the og kaffe. Der gik der så meget snak i den, at vi lige pludselig var nået til middagen. Dørene blev åbnet og der blev sagt værsgo – ligesom vi har set på film. Det var så klassisk og vidunderligt. Yderligere var der en tjener, der var helt igennem fantastisk. En ung mand, der bare osede af service og vi følte os i trygge hænder. At jeg så er alt for meget bonderøv til at man siger De til mig, er jo en anden sag;) Jeg nød faktisk at blive forkælet og serviceret 🙂 Følte mig som et meget specielt og værdifuldt menneske. Stor tak til den søde fantastisk tjener, for den oplevelse 🙂 Han skal virkelig have stor ros og må være et stort trækplaster for hotellet 🙂 (Jeg fik ikke hans navn, men han var lyshåret – så er der ingen tvivl).

Middagsmaden var fantastisk. Den blev serveret i spisesalen, som var ekstrem hyggelig. Det var som hevet ud af TV serien “Badehotellet”. Hyggelige borde, flotte farver, stofservietter, stearinlys osv. Til det ophold jeg havde bestilt, var den 4 retters menu, efter kokkens valg. Og jeg må virkelig rose maden. Der var nok, det var pænt, men ikke for fint. Nogle gange kan det jo godt blive så fint, at man dårligt tør spise det 😉 Men her hang det hele sammen. Anretningerne var pæne, og man kunne se at der var nusset lidt om det. Smagene var i top og det var godt mad. Portionerne var perfekte i størrelsen.  Jeg spiser ikke så meget i øjeblikket, men havde til lejligheden taget nogle piller, mod kvalmen og som giver appetit 😉 Og det var en god ide, med den gode mad. Vi slikkede nærmest tallerknerne – især suppen og hovedretten. Jeg beklager billederne, men havde kun min telefon med til at tage billeder.

Første ret var Cremet jordskokkesuppe med trøffelolie, solsikkekerner og shiso karse. Det smagte helt fantastisk
og hver en mundfuld blev nydt. Passede perfekt til stedet og årstiden.

Anden ret var Bresaola af lufttørret kalveinderlår med artiskokcreme, pinjekerner, oliven, salat og parmesan. En ret der smagte godt, men som sådan egentlig var ligegyldig 😉 Det var klart den ekstra ret, der var sat ind i forhold til det de andre gæster fik i deres treretters menu 😉 Rette var ikke den store oplevelse og passede hverken til resten af menuen eller stedet. Et lille stykke dampet fisk eller kammusling havde passet bedre 😉 Men som skrevet, så smagte det fint. 

Tredje ret – hovedretten kommer slet ikke til ret her på dette billede. Det er Helstegt oksemørbrad med selleripuré, glaseret pastinak, brøndkarse og trøffel sauce. Der var også små lækre kartofler til. Det smagte vidunderligt. Kødet var super mørt, purén sad lige i skabet, de glaseret pastinakker havde lidt bid og smage lækkert. Saucen var dyb og mørk og passede perfekt til kødet. Vi spiste hver en bid op 😉 Retten passede perfekt til stedet og det var som at få et kram 🙂

Fjerde ret var jeg spændt på, da jeg ikke er den store dessert pige. Men det er jeg da bestemt efter denne dessert. Det var Fransk chokoladekage, med havtorn, krystalliseret chokolade, brombær og jodbærsorbet. Mums, det var godt. Det lyder måske lidt tungt ovenpå middagen, men det passede perfekt. Jeg var vild med isen og havtorncremen. Det smagte super godt sammen.

 

Så var vi godt mætte. Der hørte også en Irish Coffee med i vores bestilling. Det kan jeg jo ikke drikke og vi byttede uden besvær om til varm chokolade. Den var også god og passede perfekt der i spisesalen på badehotellet. Vi spiste i et par timer i den fulde spisesal. Den kom nogle udefra og andre boede på hotellet som vi gjorde. Ved 9 tiden gik vi op på mit hyggelige værelse, for at snakke mere (jo, jo vi stopper aldrig). Jeg havde drikkevare og guf med, så vi led ingen nød 😉 Et godt stykke over midnat, sagde vi godnat, for at få lidt ud af næste dag.

Desværre fik jeg ikke sovet så meget, men det er hverken hotellet eller værelsets skyld. Sengen var ok (blød), og der var stille. Virkelig stille. Min kusine der bor i London til hverdag, synes stilheden nærmest var larmende – men der er jeg nok bedre stillet her i Holbæk 😉 Jeg sov ikke fordi jeg har den værste angst i øjeblikket. Og det kommer især om natten. Men jeg hyggede mig med en eller anden ligegyldig serie på telefonen:)

Næste dag mødtes vi ved 8 tiden til morgenmad. Den var så til gengæld lidt skuffende. Meget simpel og man manglede lige det lidt ekstra. Jeg manglede især noget virkelig lækker frugt. Der stod noget en i stor skål. Hele æbler blandet med skåret ananas osv. Det var ikke spændende. Men vi blev dog mætte og nåede at snakke videre et par timer 😉 Så kom min familie for at hente mig 🙂 Vi gik en tur på stien langs vandet og der er bare så smukt. Vi havde skønt vejr og blev blæst godt igennem. Børnene var endda nede ved vandet ( den måtte jeg springe over). Der var smukt med smukt på.

 

 

Smukke Gilleleje strand. Hvor man se Sverige i horisonten. Der var kæmpe bølger og vind nok 🙂 Skønt at blive blæst igennem og få tanker klaret. Det er sådan jeg lader op. Jeg har altid søgt til havet, når der var svære tider. Jeg kan sidde der og kigge ud over bølgerne i timevis 🙂 Mange svære situation har jeg løst på denne måde 🙂

Et kig mod Gilleleje Badehotel. Det ligger så smukt der på sin høj.

 

Så blev det desværre tid til at tage hjem. Jeg kunne sagtens være blevet der i flere dag. Hotellet har en hel afdeling med spa og wellness. Vi fik slet ikke kigge på det 😉 Vi snakkede og snakkede. Det kunne vi jo også have gjort i wellnessafdelingen, men sådan blev det ikke. Måske næste gang 😉

Denne her tur har været fantastisk på mange måder. Jeg har haft mange overvejelser om jeg skulle tage af sted, eller om jeg skulle blive hjemme hos familie. Hver en dag tæller nu, så bare det valg var svært. Men heldigvis lyttede jeg til min lille stemme, der synes jeg kunne få ekstra tid og ekstra livsenergi, ved at tage på denne tur. Og det føler jeg var lige netop det, der skete. At væres sammen med et at det menneske jeg elsker mest (ud over mand og børn) i lang tid, var simpelthen guld værd. Jeg havde flere perioder hvor jeg følte mig som almindelig. Jeg var Nina. Jeg var ikke Nina der er syg og  snart skal dø.

Det er længe siden jeg har følt det. Sygdommen fylder alt og hele tiden. Jeg bliver altid mindede om den, da den begrænser mig i alt.  Herhjemme hiver børnene altid i mig, jeg skal lave mad, vaske tøj, gøre rent, give knus, drage omsorg osv. Alle de ting er svære for mig, tager på mine kræfter og minder mig om sygdommen. Det er jo også ting jeg elsker. Det er folk der kender mig ikke i tvivl om 🙂 Jeg har aldrig været på sådanne en tur før og har aldrig prioriteret mig selv foran familien. Min familie og mit hjem betyder alt for mig. De trækker dog også alle mine kræfter og minder mig konstant om, at jeg er utilstrækkelig.

Men her på denne tur, skulle jeg intet lave, der var ingen krav eller forventninger. Jeg skulle bare være mig selv og det var helt fantastisk at opleve. Jeg skulle have prioriteret sådanne ting meget før i mit liv 🙂 Jeg nød i den grad at slippe sygdommen og den syge Nina 🙂 Det var skønt at høre om normalitet. Høre min kusine fortælle om stort og småt. Vi snakkede også sygdom, men over så mange timer, var der også plads til det. Og der var endda plads til nogle af de svære samtaler. Det som folk er så bange for at snakke om, og også det nød jeg. Det lettede, at snakke om mine følelser i forbindelse med at skulle dø, at efterlade Robert og børnene og alt det andet. Emner man ikke tager op med alle og enhver og slet ikke ved to timers kaffe besøg 😉

Jeg har meget svært ved at beskrive hvor meget det ophold har betydet for mig. Havde jeg pengene tog jeg gerne af sted igen. Denne gang skulle det være med Robert. Vi har aldrig været på hotelophold alene, efter vi fik børn. Det ville også være dejligt 🙂

At alt gik op i en højere enhed, så jeg kunne komme af sted var bare fantastisk. Min magnesium lå som den skulle, min kemobevirkninger var ok, smerter var ok, mit øje hang godt nok meget, men det gjorde ikke ondt, maven var ok, væsken trykkede ikke for meget og  jeg kunne endda smage (en kæmpe luksus, da det kommer som vinden blæser). Børnene var raske (har været syge i ugen op til) og jeg kunne fortsætte. Alt fungerede bare den ene dag og bedre kunne det ikke blive 🙂

Gilleleje Badehotel.
Jeg vil som sådan ikke anmelde hotellet, da jeg ikke kommer nok på hoteller. Det ville ikke være fair overfor hotellet. Men jeg har fortalt om min dejlige oplevelse og har nævnt et par ting jeg synes var lidt kritisabel 😉 I bund og grund var det et rigtig skønt sted, som bringer ro, fra det øjeblik man træder ind af dørene. Jeg kan kun forestille mig det endnu mere fantastisk, på en lun sommerdag, hvor man kan sidde på terrassen og spise 🙂 Vi havde et helt fantastisk ophold. Tak til hotellet, personalet, min dejlige kusine og ikke mindst livet 🙂 Jeg er en heldig kvinde, at få den oplevelse med 🙂

Længe leve livet

 

 

 

 

Indlægget er ikke lavet i samarbejde med Gilleleje Badehotel. Der er ingen penge eller gratis ting mellem os 🙂 I må google adressen på hotellet for mere information:)

 

(Visited 460 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *