Tzatziki er fantastisk tilbehør til grillmad 🙂 Det er nemt at lave og smager skønt. Det er friskt og sender minder om sommer, sol og varme 🙂 Vi får det ofte. Især er jeg vil med kylling og tzatziki 🙂
Prøv også at tilsætte lidt revet gulerødder, det giver lidt mere fylde og smager skønt. Tzatziki kan tilberede på sådan ca. 1000 måder. Hver græske husmoder har sin egen version 😉 Jeg kan godt lidt at der er godt med agurk i og så med dild og mynte. Sådan har jeg ofte fået det i private græske hjem. Den lidt mere vandende udgave, der ikke har så meget smag, møder man ofte på restauranterne, synes jeg. Men som sagt er det smag og behag 🙂
Tzatziki
1 bæger græsk yoghurt
1 agurk
2 fed hvidløg
1 spsk. olien olie
et par dråber citronsaft
1 spsk. dild
1/2 spsk. mynte
Rør yoghurt, olie, dild, mynte, citron og pres hvidløgene i. Rør det godt igennem. Skræl agurken og riv den groft på et rivejern. Pres agurkestykkerne mellem hænderne, så saften løber ud (over vasken), og kom agrukestykkerne i yoghurten. Tzatzikien bliver bedst af at trække et par timer i køleskabet inden servering.