Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser og portvinssauce

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 16

Det her er nok det bedste og lækreste kød jeg har fået længe. John Stone oksemørbrad fra Jelling Naturkød. Guf det var godt. At jeg så også lige ramte tilberedningen perfekt gjorde det jo kun endnu bedre 😉

Retten er et forslag til nytårsmenuen 🙂 Derfor de lidt festlige kartofler 😉 De smager nu også godt og sammen med det lækre kød og saucen, er det et perfekt måltid. Der er en masse billedere under opskriften, der viser hvordan man laver de forskellige ting. Og selvom retten måske ser lidt svær ud, så er den faktisk ganske enkel at tilberede 🙂

Kødet er en lidt speciel udskæring, da det kun er den øverste del at mørbraden. Det gør det lidt mere til en steg, end til det man normalt kender som mørbrad. Men smagen og mørheden er fuldstændig det samme – og prisen endnu bedre. Faktisk er de her 1/2 oksemørbrad netop på tilbud, så du kan nå at handle inden nytår til en helt fornuftig pris 🙂

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 1Der skal bruges massere af urter til.

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 3Puds kødet af, da senerne er seje at tygge i. Der sidder en sene på oversiden.

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 4Så flot bliver kødet

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 5Så skal kødet brunes

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 6Smøres med sennep

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 7Og rulles i urter

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 8Læg kødet på en rist i en bradepande og så skal det en tur i ovnen

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 9Skær kartoflerne i tynde skiver. Jeg brugte et mandolinjern

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 10Begynd udefra og arbejd dig ind mod midten. Det tager tid, så gør det ikke i sidste øjeblik. Man kan sagtens lave kartoflerne i god tid og så lige varme dem når de skal bruges.

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 12Flotte bagte roser

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 15Skær kødet ud

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 16Den flotte  og ikke mindst meget velsmagende anretning.

Delvis sponsoreret indlæg

.

 

(Visited 923 times, 2 visits today)

4 thoughts on “Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser og portvinssauce

  1. Det ser rigtig flot og lækkert ud.
    Tror jeg “låner” din ide med roserne her til nytår .
    Tak for at du ville dele dine opskrifter.
    Godt Nytår
    Helene

    1. Hej Tina
      Ja, det kan du sagtens. Vi havde nogle til overs som vi varmede dagen efter. De smagte fint 🙂 God plan at lave dem i dag, hvor man har lidt mere tid 🙂
      Godt nytår

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *