Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser og portvinssauce

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 16

Det her er nok det bedste og lækreste kød jeg har fået længe.  Guf det var godt. At jeg så også lige ramte tilberedningen perfekt gjorde det jo kun endnu bedre 😉

Retten er et forslag til nytårsmenuen 🙂 Derfor de lidt festlige kartofler 😉 De smager nu også godt og sammen med det lækre kød og saucen, er det et perfekt måltid. Der er en masse billeder under opskriften, der viser hvordan man laver de forskellige ting. Og selvom retten måske ser lidt svær ud, så er den faktisk ganske enkel at tilberede 🙂

Kødet er en lidt speciel udskæring, da det kun er den øverste del at mørbraden. Det gør det lidt mere til en steg, end det man normalt kender som mørbrad. Men smagen og mørheden er fuldstændig det samme – og prisen endnu bedre. Hvis du ønsker det, så hedder det mørbradhoved 🙂

 

Husk du kan følge mig på
Facebook og på Instagram.

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 1Der skal bruges massere af urter til.

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 3Puds kødet af, da senerne er seje at tygge i. Der sidder en sene på oversiden.

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 4Så flot bliver kødet

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 5Så skal kødet brunes

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 6Smøres med sennep

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 7Og rulles i urter

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 8Læg kødet på en rist i en bradepande og så skal det en tur i ovnen

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 9Skær kartoflerne i tynde skiver. Jeg brugte et mandolinjern

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 10Begynd udefra og arbejd dig ind mod midten. Det tager tid, så gør det ikke i sidste øjeblik. Man kan sagtens lave kartoflerne i god tid og så lige varme dem når de skal bruges.

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 12Flotte bagte roser

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 15Skær kødet ud

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 16Den flotte  og ikke mindst meget velsmagende anretning.

 

 

 

.

 

(Visited 8.891 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser og portvinssauce

  1. Det ser rigtig flot og lækkert ud.
    Tror jeg “låner” din ide med roserne her til nytår .
    Tak for at du ville dele dine opskrifter.
    Godt Nytår
    Helene

    1. Hej Tina
      Ja, det kan du sagtens. Vi havde nogle til overs som vi varmede dagen efter. De smagte fint 🙂 God plan at lave dem i dag, hvor man har lidt mere tid 🙂
      Godt nytår

  2. Ser rigtig lækkert ud og tror det lige har reddet os til weekendens mad med gæster 🙂
    Har dog lige et spørgsmål, bliver det ikke stærkt med alt det dijon sennep?
    God dag
    Mvh.
    Jacob

    1. Hej Jacob
      Jeg bruger en mild sennep og kan faktisk ikke lide sennep 😉 Men sennep får en helt anden smag, når man bruger det på denne måde. Det kan næsten ikke smages 🙂 og giver en god syre og smag til retten 🙂
      Ellers så bare giv det et helt tyndt lag første gang du prøver. Du kan evt. lave en smagsprøve (hårdt liv), hvor du bruger en bøf 😉
      God fornøjelse

  3. 40 min ved 200 grader lød af meget, men jeg fulgte opskriften og desværre blevet kødet helt gennemstegt, men smagte stadig godt. Er det en fejl med 40 min ved 200 grader?

    1. Hej Ghita.
      Lavede faktisk selv denne opskrift i tirsdags igen, og har lavet den mange gange. Kødet bliver super perfekt hver gang. Men måske du bruner det mere end jeg gør? Måske var din steg mindre end min? Kød er meget forskelligt og man skal altid vurdere det man står med.
      Du kan se mit resultat på billedet og det som jeg lavede i tirsdag så lige sådan ud.

      At det går fra dejligt rødt kød til gennemstegt forstår jeg ikke 🙂 En anden gang kan det være godt at bruge stegetermometer, så er man altid sikker. Det må jeg hellere skrive ind i opskriften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *